Miért kényelmesedtek el ennyire az emberek, hogy nem bírnak 300 métert sétálni, néha főzni, a kertet gondozni, stb?
Megy a síras, hogy mindne drága, nincs pénz, de a fél kilométerre lévő boltig, oviig, dohányboltig is kocsival mennek a lábuk vagy biciklijük helyett. A kaját hozatják ahelyett, hogy heti 3szor megfőznének előre, mert nincs hozzá kedvük. Felveszik a 30 év hitelt a kertes házhoz, aztán az egész pusztul le, csövesedik, mert nincs kedv vele foglalkozni.
Nem azt mondom, hogy úgy kéne elni, mint 500 éve, meg mezítláb járni télen az 5kmre lèvö iskolába, de mikor lettek ilyen lustál/kényelmesek az emberek?
Sztem a kényelem maga nem feltétlenül rossz dolog, csak jó, ha az ember végiggondolja, hogy melyik az a kényelmi funkció az életében, ami hosszú távon hasznos, és mi az, ami káros lehet.
Speciel azokat én sem értem, akik nem hajlandók egy kicsit sem mozogni, sétálni (hanem pl. a házzal szembeni SPAR-ba is autóval megy kisbevásárlásra) - azok magukkal fognak idősebb korban kib.ni, hogy egy lépést nem fognak tudni megtenni.
De pl. van, amikor egyszerűen könnyebb és jobb rendelni, mint főzni, ha kevés az idő, és telik a kiszállítási díjra... és akkor tudom a főzésre költendő időt vmi számomra hasznosabbra fordítani (pl. lakásfelújításra).
"És gondolom, nős vagy. És amihez te lusta vagy - mert megdolgoztál érte, hogy az lehess -, azt majd megcsinálja az asszony. Így szokott az lenni volt."
Valahogy éreztem, hogy hamar el fognak fogyni az érvek és jön a céltalan sértegetés meg személyeskedés.
Röhejes vagy.
Amúgy nem vagyok sem nős, sem lusta, ettől még amit írok azt is vallom: dolgozzon az ember a munkaidejében. Azon kívül meg hagy csináljon már azt amit szeretne anélkül, hogy bárminek bélyegezik.
"Te úgy élsz ahogy akarsz kérdező, más meg úgy ahogy ő szeretne"
Ehhez tegyük hozzá, hogy azt is nagyon szeretik az emberek meghatározni ki "sírhat" és ki nem. Ne sírjál mert van autód, ne sírjál mert nem magadnak termelsz, mindenki szereti marha nagy mártírnak beállítani magát és erényként tálalni a szar anyagi helyzetét.
19-es is le lett pontozva, pedig korrekt.
De az ui-ja meg fel lett pontozva.
Valaki itt deffektesen pontozza az embereket.
Vagy szimplán nem logika, hanem érzelem alaú lepontozás történt.
Csak nem meg lett valaki bántva az iromány egyik részével?
Olyan nehéz elismerni, ha valamit rosszúl csinálsz, kedves lepontozó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!