Az emberek miért kényelmesednek bele az életükbe?
Pontosan azèrt mert lustàk tenni érte.
Sajnos,és a tetejèbe mèg irigykednek is.
Lustaság, élhetetlenség, fásultság, önsorsrontás...
Nekem kb. mind megvan ebből, de legalább nem irigykedem, az is valami, nem? :D
Nehéz kilépni a komfortzónából, igen.
1, "Vannak, akik megijednek attól, hogy másként is élhetnének, és attól, hogy a világ mégsem annyira szar. Vannak, akik úgy hozzászoknak a dolgokhoz - még a rossz dolgokhoz is -, hogy nem mernek változtatni. Az ilyen emberek feladják. És ha ők feladják, mindenki veszít." (A jövő kezdete);
2, Másrészt: Set Godin: "A holtponton ne add fel" c. könyve is jó ennek a megértéséhez.
Legtöbbeket az riaszt el, hogy heteket, hónapokat akár éveket bele kell ölni a fejlődésbe és közel sem kódolt, hogy sikeres lesz.
Én például egyetemmel küzdöttem évekig (műszaki szak) aztán otthagytam. Most meg úgy vagyok, hogy tök jó lenne befejezni, előre is vinne, de egyszerűen munka mellett esélytelen. Csak úgy tudnám, ha legalább 1 évig minden szabadidőmet rááldoznám. Attól viszont kikészülnék teljesen, így is sok stresszel jár a munkám. amiben viszont mindig van igényem fejlődni, szóval a változtatáshoz az is kell, hogy tényleg akard, szeresd.
Van egy munkatársam, akinek minden szempontból sz.r az élete és tele van szívással. Panaszkodik (ezzel nincs gond és meg is hallgatjuk), de van, hogy egy piciny lépést kellene tennie, 10 percet rááldoznia, 500 forintot vagy egy ötletnek kellene eszébe jutnia, máris jobb lenne ez vagy az. Jó, lenne egy nagy lépés is az életükben, amit a helyükben én nehezen, de meglépnék. De kisebbek is. Semmit nem tesz és semmilyen lehetőséget nem lát meg. Ha mi világítuk rá, ő nem, ő nem. Aranyos, mert bűntudattal szokta mondani, hogy jaj lusta volt stb... :)
A másik végletet ezen az oldalon látom.
Évekig nemhogy áldozd fel minden szabadidődet, hanem aludj 4 órákat, törtess, közben egy véletlenül kicsordult könnyecskét vagy egy szónyi panaszt nem akarok hallani. Küzdj, aludj 4 órákat, akár minden és mindenki feladása árán.
Ha ezt nem sikerült kivitelezned, akkor nem teszel semmit magadért és hallgass a neved. Ja, és minden kifogás.
Kérdéseim alatt kb ezt írták le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!