Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A mai ember miért olyan gyöngye?

A mai ember miért olyan gyöngye?

Figyelt kérdés
Mind mentálisan, mind testileg.
dec. 8. 18:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
68%

Mert egy lusta és kényelmes világ lett a mostani. Sokan őrültnek nézik azokat, akik hideg vízzel mernek zuhanyozni, pedig a hideg víznek rengeteg jótékony hatása van az egészségre.

Sokan gyalogolni is lusták, mert ott a kocsi.

Aztán meg a legtöbb ember úgy néz ki, mint Gombóc Artúr.

Mentálisan azt nem tudom, hogy ez miért alakult ki. Régen több generáció lakott egy fedél alatt és teljesen természetes volt, ha a nagyi a család körében halt meg. Ma meg óckodunk ettől.

dec. 8. 18:51
 12/20 anonim ***** válasza:
36%

Ez nem igaz, legfeljebb te látod így.

Én azt látom hogy sokan sportolni meg kondiba járnak. Aki kondi terembe jár az már mentálisan sem gyenge. Legfeljebb azok az emberek gyengék akiket te az interneten látsz, mert általában a legnagyobb hülyék lesznek népszerűek.

dec. 8. 19:15
 13/20 anonim ***** válasza:
47%
Már a '90-es évekről kezdődött el ez, onnantól kezdve kezdődött el egyfajta rossz, negatív neveltetési stílus, ami tovagyűrüződött azóta. Igaz, akik a '90-es években lettek munkanélküliek a gyereknevelés mellet, nem feltétlen kaptak ők sem megfelelő segítséget az ügyeinek/bajainak a rendezéséhez.
dec. 8. 19:43
 14/20 anonim ***** válasza:
80%

Hát igen páncélban és karddal nehezen tudna bánni az ember, hamar elfáradna...

Fizikailag erősebbek voltak régen.

Nem is volt ennyi irodai munka.

Dehát fejlődik a tudomány, a technika, az építőipar, kevesebb dolgot kell kézzel csinálni...ami igazából pozitív.

Külön edzeni sportolni viszont lusták az emberek nagy része.

dec. 8. 20:00
 15/20 anonim válasza:
82%
Mert a GMO és a műtrágyák használata miatt lecsökkent az élelmiszerek tápanyagtartalma. Régen 1 almában volt annyi vitamin, mint most 50 almában. Meg a rendkívül káros teljes kiőrlésű kenyerek miatt.
dec. 8. 20:09
 16/20 A kérdező kommentje:

"Sokan gyalogolni is lusták, mert ott a kocsi."

Szomszédom a szomszéd utcában dolgozik és kocsival jár dolgozni. És mikor jön haza, kevés a parkoló délután 4-kor, képes a kocsiban várni fél órát hogy lehet szabad parkolóhely a társasház bejárata közelében.

dec. 8. 20:31
 17/20 anonim ***** válasza:
Mi számít gyengének? Régen lehettél bármilyen erős elvitt az első nátha. Ma a várható élettartam 70-80 év ami gyakorlatilag az emberi szervezet kimaxolása.
dec. 8. 20:54
 18/20 anonim ***** válasza:
32%
Nekem mindig viccesek ezek a helyzetek amikor valaki aki annyit lát a világból, amennyit az ablaka enged örök érvényű, egész világra kiterjedő megállapításokat tesz :D
dec. 8. 20:58
 19/20 anonim ***** válasza:
52%

Nem gyengébb, az elvárások magasabbak, durvább a verseny és egyre nagyobb a korrupció.

Ez a fejlett világ átka.

Aki most 60+os az örülhet, hogy letudta a munka világát egy viszonylag egyszerű világban.

Régenbben a linkebb emberek is könnyen találtak munkát, nem volt annyi elvárás.

dec. 8. 20:58
 20/20 anonim ***** válasza:
64%

Nekem meg a szomszédom ugrott le a kocsival pár méterre a boltba.

Akkora bele van hogy öröm nézni.

dec. 8. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!