Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerinted fontos, hogy az...

Szerinted fontos, hogy az ember csak hasznos dolgokat csináljon?

Figyelt kérdés
Úgy értem minden egyéb csak felesleges időpocséklás. Az életben fejlődni kell, meg sikereket elérni. Különben semmi értelme az egésznek. Rengeteg időrabló dolog van, amik felemésztik az ember energiáit. Ha az ember pótcselekvéseket csinál, az eleve energiahiányos állapotot jelez.

dec. 8. 12:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem, kell az "értelmetlen" kikapcsolódás is, vagy mit tekintesz feleslegesnek?

Az utolsó mondat meg eleve micsoda?

dec. 8. 13:54
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

A pótcselekvés pszichés hátszelű dolog, és nem igazán illik a kérdés többi részéhez.

Nem kell mindig hasznos dolgokat csinálni, egyrészt, mert a "hasznos" fogalom relatív, nem mindenkinek jelenti ugyanazt. Másrészt, ha csak állandóan a fejlődést, sikereket kergetjük az életben, kimarad a szórakozás, a pihenés, amik meg a feltöltődéshez nélkülözhetetlenek. Az állandó pörgés, fejlődés és sikerek hajszolása meg könnyen lemerítheti az embert.

dec. 8. 14:26
 3/11 anonim ***** válasza:
88%
Nem fontos, hogy CSAK azt csináld, csak fel kell fogni, hogy a telefonnyomkodás is idő, szerintem ezt sokan nem értik, akik arról panaszkodnak, hogy nincs idejük semmire. De van, csak elbszod. De még a Tiktokot is nyugodtan lehet néha pörgetni, én mondjuk csak kakálás közben szoktam.
dec. 8. 14:35
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem minden hasznos.pl még az is,ha csak ülsz1helyben,és szabadjára engeded a gondolataidat
dec. 8. 16:06
 5/11 anonim ***** válasza:
72%
A magyarral az a gond, hogy amit az egyik értelmes tevékenységnek tart, azt a másik leszólja, semmibe veszi, keresztbe tesz a másiknak. Az értékrendek nagyon nem kóserek Mo.-n.
dec. 8. 17:46
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Milyen skálán és szempontok szerint méred a hasznosságot és a sikert? Dalai Láma, Terézanya vagy Elon Musk? Esetleg Trump, Putyin, Netanjahu, Orbán, Kim Jong-Un?

Vagy éppen noname Jóska és Julcsa, akik vettek egy tanyát Mucsaröcsögén, gazdálkodnak, van 5 gyerekük, kutya, cica, templomba járnak, látszólag mindig vidámak, kedvesek és kiegyensúlyozottak, a gyerekek is jól neveltek, segítőkészek és tisztelettudók és egyik sem fogyaszt még tudatmódosítószereket sem, hogy ezt az állapotot tartósan fenntartsa (a vallást leszámítva)?

dec. 8. 19:39
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyensúlyban kell tartani - szüksége van pihenésre az elmének és a testnek is, különben az illető kiég.
dec. 9. 10:09
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Agyfszt kapok az olyan emberektől, akik egy percre képtelenek megülni a seggükön, mindig menni kell valahova, mindig kell valamit csinálni, az otthoni “pihenés” is minimum a nagytakarításról vagy egy többfogásos ebédmenü elkészítéséről szól.

Ja és persze mindenki lusta, aki mer valóban pihenni is, nem csak menni, mint a rabszolga.

dec. 9. 12:43
 9/11 A kérdező kommentje:
Én szeretnék fontos és hasznos ember lenni, mert azt érzem, hogy különben nincs értelme élnem, nincs létjogosultságom..
dec. 9. 12:54
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Arra még mindig nem válaszoltál, hogy miben méred a hasznosságot.
dec. 9. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!