Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ebben a helyzetben ki volt a...

Ebben a helyzetben ki volt a bunkó?

Figyelt kérdés

Egy ambuláns rendelésre mentem, ahol egy nagyon fiatal doktornő "rendelt", ránézésre meg sem mondtam volna, hogy orvos, kb. 18-nak nézett ki.

A beszélgetés alatt letegeztem párszor, mire ő láthatóan megsértődött, végig visszamagázott és flegmázott utána, érezhetően kevésbé figyelt arra amit mondok és kevésbé volt alapos ez után.

Aztán a vége fele még hozzátette, hogy "elnézést, megtenné, hogy nem tegeződik?".

Én nem értem miért olyan nagy baj ez, hogy egy nálam pár évvel fiatalabb embert letegezek.

dec. 7. 19:01
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
64%
Meg tudom erősíteni, velem 2 orvos is bunkó volt, egyik nem írt fel nekem gyógyszereket, hiába mondtam neki, hogy lázas beteg vagyok, másiknak mondtam, hogy hetek óta fulladozok a köhögéstől, percenként köhögök és rohamokban jön rám, erre ő: ne panaszkodj... Pedig csak a tüneteimet mondtam el. Színvonal!
dec. 7. 20:17
 22/32 anonim ***** válasza:
85%
Ott kezdődik, hogy kicseszettül lenézed pusztán azért, mert fiatalabb(nak néz ki, lehet, nem is az) nálad, ez süt már az idézőjelezgetésből is, mintha valami kamu orvos lenne. Ehhez nulla jogod van, nem valami agresszív alkesszel vagy a haveroddal dumcsizol, hanem azzal, aki az orvosi diplomájával igencsak letett valamit az asztalra, lehet, többet, mint amennyit te valaha is fogsz. De nem is pusztán azért kell tisztelni, mert orvos, hanem mert egy hivatalos helyen vagy és mert ő megadta neked a tiszteletet, amit te telibe fostál.
dec. 7. 20:39
 23/32 anonim ***** válasza:
21%
23# Tiszteletet ki kell érdemelni. Nem fogok senkit se tisztelni a diplomája miatt, mert attól még lehet egy modortalan kőlbunkó.
dec. 7. 20:45
 24/32 anonim ***** válasza:
43%
24* kőbunkó
dec. 7. 20:45
 25/32 anonim ***** válasza:
83%
Hülye 24-es, a doktornő még meg se szólalt, már nem kapta meg a tiszteletet a posztolótól, mert kapásból letegezte. Ez esetben mivel nem érdemelte ki?
dec. 7. 20:48
 26/32 anonim ***** válasza:
30%

"Hivatalos viszonyban nem tehezhet le senkit, függetlenül attól, hogy fiatalnak tartja vagy sem, illetve hogy mennyire szeret/nem szeret magázódni."

Melyik törvény paragrafusban áll ez?

dec. 7. 21:02
 27/32 anonim ***** válasza:
79%

Nem, az alap tisztelet mindenkinek JÁR alanyi jogon, AMÍG nem tesz olyat az illető, amivel érdemtelenné válik rá.

Qrva nagy tévedésben vagy.

dec. 7. 21:02
 28/32 anonim ***** válasza:
31%
28# Itt ugye arról volt szó, hogy KÉRDEZŐ írta a kérdésben, hogy az orvos flegmáskodott vele. Flegma orvosnak is járjon a tisztelet?
dec. 7. 21:05
 29/32 anonim ***** válasza:
38%
Egyébként meg ha az orvos profi lett volna, akkor nem akadt volna fenn a tegeződésen, pláne nem flegmáskodott volna utána. Egyébként meg, volt olyan orvossal dolgom, aki ÉLBŐL bunkó volt velem, pedig nem adtam rá semmi okot.
dec. 7. 21:08
 30/32 anonim ***** válasza:
67%

Jézusom mi van ebben az országban. Nem érdekel, ha a doktor fiatalabb nem fogom letegezni, amíg fel nem ajánlja, ez alap etikett/jó modor, amit láthatólag itt a többség nem tanult.

Az, hogy te 18nak ha nézted is gáz alapban. Jobb esetben valaki 18 évesen kerül ki a gimnáziumból onnan 5-10 év míg orvos lesz. Alsó hangon is legalább 23, de ez még akkor sem jogosít fel arra, hogy csak letegezd, mert fiatalabb.

És nem flegma, hogy megkér, hogy ne tegezd, mert nem a haverjaként mentél oda, hanem páciensként.

dec. 7. 22:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!