Ebben a helyzetben ki volt a bunkó?
Egy ambuláns rendelésre mentem, ahol egy nagyon fiatal doktornő "rendelt", ránézésre meg sem mondtam volna, hogy orvos, kb. 18-nak nézett ki.
A beszélgetés alatt letegeztem párszor, mire ő láthatóan megsértődött, végig visszamagázott és flegmázott utána, érezhetően kevésbé figyelt arra amit mondok és kevésbé volt alapos ez után.
Aztán a vége fele még hozzátette, hogy "elnézést, megtenné, hogy nem tegeződik?".
Én nem értem miért olyan nagy baj ez, hogy egy nálam pár évvel fiatalabb embert letegezek.
Elöször is, rendelésen CSAK orvos van, senki más nem jogosult erre.
Másodszor hivatalos helyeken (orvos, hivatalok, stb) a másikat alapesetben magázni kell, ez teljesen alapdolog.
Azzal, hogy nem tegezett vissza, pont erre akart figyelmeztetni, mivel a jelzésböl nem értettél, udvariasan fel is szólított, hogy ne tedd.
A doktornönek 100 %-ban igaza volt, te meg 100 %-ban bunkó voltál.
Nem kellett volna letegezni. Pont. Attól, hogy fiatalabb nálad akkor sem. Ez így működik. Ha felajánlja akkor már lehet.
De hát nem vagyunk egyformák. Engem pl agyi érkatasztrófa kerülget amikor magáznak. Ez ilyen.
Hivatalos helyen nem tegeződünk, te bunkó!!! Ott nem a kor számít! Nem a diszkóban voltál!
Hihetetlen, mennyi neveletlen ember van!!!!
Flegmáznia nem lett volna szabad, az túl diffúz dolog, és nem volt Részedről tiszteletlenség sem a háttérben, és ezt ő sem tekinthette valóószinűnek, legfeljebb lehetett egy rossz emléke a múltból valakitől.
A skandináv nyelvekben is fokozatosan terjedt el a tegezés.
Én inkább az egészségügyben elterjedt könyörtelen forráshiányt, hajszoltságot, és hatalmi hierarchiát sejtem a háttérben, aminek a fiatal doktornő rendre áldozatául esik. Biztos emiatt vette ezt érzékenyen, de mindenesetre az hogy flegmázott semmiképp sem jogos. Rossz a légkör az országban, nálunk nincs az kölcsönös biztonságérzés mint a skandináv oszgáokban.
Ötöske, nem tűnik fel, hogy ez nem az az ország?
Minden ország kultúráját tisztelni kell, csak a miénket nem???
Kedves #7-es,
Nem azzal van baj, hogy a doktornő szólt, szólni világos és tisztázó jellegű.
Baj a flegmázással van. Az sem a doktornak, sem a betegnek nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!