Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Néhány ember tényleg ennyire...

Néhány ember tényleg ennyire fordítva van összerakva?

Figyelt kérdés

Megfigyeltem már ezt a jelenséget iskolában, munkahelyen, tömegközlekedésen, de mindig van egy ember, aki időjárásnak nem megfelelően van öltözködve, majd ő panaszkodik természetesen, hogy mennyire hideg/meleg van.

Pl. a mai sztori:

egy kis térben több ember, mindenki december elejéhez mérten kellően felöltözve. Ki vastagabb hosszú ujjúban, ki vékonyabban, ki kabátban. Néhányan megemlítettük,hogy kellene egy kis friss levegő, így kinyitottuk az ablakot. Erre kettő perc sem telt el,mire az egyetlen személy, aki pólóban volt felpattant,és dühösen zárta be.

Mindenki értetlenül nézett körbe,de természetesen nem vette észre magát. Vagy csak úgy tett.

Aztán a másik kedvencem,mikor ugyanezek az emberek tekerik fel maxra a fűtést, annyira, hogy már meg is lehetne fulladni,mikor sokkal egyszerűbb lenne felvenni egy pulcsit. Ha valaki fázós azt megértem,de itt nem erről van szó.

Ezek azok az emberek,akik már csakazértis? Vagy tényleg ennyire nem érdeklik mások magukon kívül?😫

dec. 4. 15:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Heti 1-2x a buszmegállóban szoktam látni egy 14-15 éves gyereket pólóban meg rövidnadrágban. Nyáron oké, de októberben is ugyan így póló rövidnadrágban volt reggeli 8-10 fokban. De nem is tűnt százasnak, a mozgása meg viselkedése, olyan furán rángatózott. Aztán később már kabátban láttam.
dec. 4. 15:47
 2/5 Katona Dius ***** válasza:
Én is szoktam találkozni ilyennel, de én sem értem. Én is az a fajta vagyok, aki nagyon sokáig el van pólóban. Mármint még 10-15 fokban is simán. De ha fázok, akkor elkezdek fentebb öltözni. Ha még akkor is fázok, csak akkor csukom be az ablakot/kapcsolok fűtést.
dec. 4. 16:10
 3/5 anonim válasza:

Persze minden ember más, de egyet értek veled abban, hogy ez önzőség volt, viszont olyan eset is van amikor valaki nem veszi észre magát, hogy épp mit csinált és egyáltalán nem szándékosan csinálta.

De most én is csak arra tudok gondolni hogy nem is értem az ilyeneket, hitegetem magam egy ideig, hogy nem direkt volt, hogy ne kapjam fel a vizet hasonló esetekben, de minden ember kapott két szép szemet, érdemes használni...

dec. 4. 18:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Most már az a jellemző a tömegközlekedési járműveken, hogy "le vannak betonozva" az ablakok és a sofőrök légkondi/fűtő rendszer kezelési szokásainak vannak tömegesen kiszolgáltatva az utasok, de amíg nem volt ez így, addig - akárhogyan is voltak a tömegközlekedési járművön tartózkodók öltözve, - mindig megkérdeztem a környezetemben utazókat, hogy ellenükre volna egy nem durva stílusú ablaknyitás. Soha nem volt probléma ebből, mert mindig megtaláltuk azt a megoldást, amelyik által senki nem érezte magát elnyomva. A 21. századi emberek egyik legfőbb problémája az, hogy módszeresen keverik az önbecsülést az egoizmussal, - sokuk el sem tudja képzelni anélkül a személyes érdekének érvényesítését, hogy azzal másnak ne okozzon érdeksérelmet. Feláldoztuk a (vissza)fejlődés oltárán a kompromisszum fogalmat is, - mint már olyan fogalmakat is, mint rátermettség, tisztesség, tisztelet és hasonlók. Tudom, - én vagyok rosszul összerakva, - de szerintem igaz, amit leírtam.
dec. 5. 00:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Erről a következő jutott eszembe, még gimiből:

volt 2-3 lány, akik még végzős fejjel is rendszeresen haspólóban járkáltak suliba, még télen is. Beültek az ablak felőli padsorba, minden órán, és sosem engedték, hogy kinyissuk az ablakokat pár percre, szellőztetés gyanánt, mert fáztak, még a feltekert fűtés mellett is. Amikor szóltunk, hogy talán nem ilyen ruhában kellene télen öltözni, nekik állt feljebb.

dec. 5. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!