Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért vágatnak a nénik rövid...

Miért vágatnak a nénik rövid hajat?

Figyelt kérdés
Szinte bármelyik 50 felett lévő nőt rövid hajjal látok. Az egyszerűbb gondozás miatt teszik?
ma 11:49
1 2
 1/15 anonim válasza:
75%
Az 50 feletti nő még nem néni, és inkább szerintem 60 felett jellemzőbb. De az se jelenti, hogy mindenkinek az van.
ma 11:51
 2/15 anonim ***** válasza:
81%

Sztem több oka lehet, kinél mi.

- van egy nagyon régi beidegződés, hogy mivel a hosszú haj jobban tetszik a férfiak többségének, az egy jele annak, hogy vki akar a férfiaknak tetszeni, hogy hosszan hagyja a haját... ezért volt az, hogy mondjuk 20-30 évvel ezelőtt még viszonylag fiatal anyukák is levágatták a hajukat, mert hogy ők már anyukák, és nem akarnak kacérkodni... ez talán a fiatalabbaknál már nem, de idősebbeknél még tartja magát, hogy "az már nem illik egy idősebb nőnek", "mit cicomázkodik egy nagyi"

- előbbihez kapcsolódva: sokaknál ez a megszokott, követik vakon, mert "ez az élet rendje"

- az biztos, hogy könnyebb kezelni, és pl. egy olyan idősebb embernél teljesen megértem, hogy levágatja, aki már nehezebben mozgatja a karját, már egy hajmosás-szárítás és fáj neki az ízületi problémái miatt (és hát nincs pénze saját fodrászt meg ápolót fogadni)

- főleg olyanoknál, akik már voltak terhesek, előfordulhat, hogy hullani kezd a haj... ez pedig azért hosszú hajnál elég feltűnő tud lenni, míg rövidebb tupírozott hajnál nem... sokaknál ez is szempont

ma 12:03
 3/15 anonim ***** válasza:
31%
Ősz hajnál a hosszú haj, na az borzalmasan néz ki. Mint valami félhalott.
ma 12:05
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
43 éves vagyok és derékig érő hajam van, de sajnos egyre kevesebb, ritkább. Tíz évvel ezelőtt sokkal szebb volt a hajam, ha ki volt engedve, most szedhetek bármilyen vitamint, meg sem közelíti az akkori állapotot. Ha valakinek hosszú haja van, ami nagyon ritka, az borzasztóan néz ki. Sokan szerintem ezért vágatják le és daueroltatják be.
ma 12:05
 5/15 anonim ***** válasza:
87%

53 vagyok, nekem mindig is rövid hajam volt, most elől picit hosszabb, hátul rövid.

Az a helyzet, hogy a menopauza kihat a haj minőségére is, általában negatívan. Nekem is picit elvékonyodott, kicsit rosszabb a tartása, gyorsabban zsírosodik, és persze totál ősz. A rövid hajat ezekkel a tulajdonságokkal könnyebb kezelni. Kevés embernek adatik meg, hogy idősebb korában is pompás hajkoronája legyen. Amúgy pedig egy jól vágott rövid frizura elegánsabb, mint egy hosszú haj összefogva valami hülye műanyag csattal. Ahhoz, hogy a hosszú haj mindig szép legyen, rendes frizurával, sokat kell megjelenni a fodrásznál, ami idő és pénz ... praktikusabb a rövid haj.

ma 12:10
 6/15 anonim válasza:
70%
30+os vagyok hosszú hajjal, de egy rémálom kezelni. Rémálom megmosni, megszárítani, formázni. Másnapra megint formázni kell, mert semmi nem marad meg benne.
ma 12:12
 7/15 anonim ***** válasza:
90%
50 éves néni vagyok.23 éves korom óta rövid a hajam.Egyszerűen az én hajamból sehogy nem mutat a hosszú, lévén van 13 szál a fejemen, az is extra vékony szálú.Amikor anno levágattam, főnököm meg is jegyezte, hogy végre levágattam a rojtokat?
ma 12:17
 8/15 anonim ***** válasza:
73%
A rövid hajat egyáltalán nem könnyebb kezelni, és költségesebb is. Az enyémet 3 hetente vágni kell, de előfordul, hogy 2 hét után már vágni kell, mert gyorsan nő.
ma 12:25
 9/15 anonim ***** válasza:
68%
Az egy dolog, hogy sűrűbben kell vágni, de tuti nem kell vele annyit foglalkozni, mint egy hosszú hajjal.
ma 12:31
 10/15 anonim válasza:
13%

Az egyenlítő mentén élő nők nem nyírják, nálunk a hideg nyírja ki a hajat.

Na meg a csontozat is változik, hízik az arc, fülek is nőnek tovább, stb...

A fiatal nők meg még ilyen kis madárarcúak.

ma 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!