Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért vágatnak a nénik rövid...

Miért vágatnak a nénik rövid hajat?

Figyelt kérdés
Szinte bármelyik 50 felett lévő nőt rövid hajjal látok. Az egyszerűbb gondozás miatt teszik?
tegnap 11:49
1 2
 11/16 Kései Sirató ***** válasza:
59%

Anyukámnak kevés haja van, azért nem akarja megnöveszteni.

Én is 40-es vagyok, nekem hosszú és az is marad, ha ritkul majd, akkor megyek hajbeültetésre, nem olyan drága, mint amennyit dob a megjelenésen, szóval nekem ez a tervem. Amúgy szerintem ha megfelelően van fésülve, ápolva (én naponta teszek rá hajfixáló habot, vizes kézzel, de kb csak a végére azaz az utolsó 20 centire, amitől mindig jól néz ki), és fiatalít, mindig sokkal fiatalabbnak gondolnak. Ezenkívül nőies is.

tegnap 12:56
 12/16 anonim ***** válasza:
36 vagyok, de valamiért megritkult a hajam. 1 éve borzasztóan hullott, most se oké, valszeg már soha nem fog visszanőni. Nagymamámnak is megritkult a haja, pedig sokáig derék érő ősz haja volt nagy kontyban, de ezért ő is levágatta.
tegnap 14:30
 13/16 anonim ***** válasza:
Utoljára ötödikes koromban volt hosszú hajam, azóta se. Sokkal egyszerűbb rövid hajjal az élet. Sok és sűrű, de szögegyenes hajam van, és a rövid frizurák ezerszer jobban állnak, mint a hosszú, ami csak lóg, és mindenből szétcsúszik, kirúgja magát stb. Értelemszerűen öreg koromra se fogom megnöveszteni. 40N
tegnap 19:36
 14/16 anonim ***** válasza:
51%

Egyrészt bizonyos mozgásszervi problémákkal egy tortúra a hosszú haj ápolása. Mikor el volt törve a karom, csak az tartott vissza attól, hogy lecsapjam állig érőre az egészet, hogy tudtam, hogy csak pár hét, és összeforr. Ha tudnám, hogy tartós marad a probléma, és minden hajmosás egy órányi földi pokol, akkor az olló mellett döntenék.

Ugyanitt, azon kívül, hogy mennyire sok idő, míg megmosod, meg megszárad, az ápolásához hozzátartozik, hogy nem hagyhatod állandóan kiengedve, mert gubancolódik, mert beleakad mindenbe, és ettől törik a vége. Nem gondolom, hogy a fenékig érő hajam extrém hosszú lenne, de az ápolásához hozzátartozik, hogy éjszakára be kell fonni, és a htéköznapokon is fel kell kötni, kontyolni, fonni, vagy valami olyan frizurát kitalálni, ami lehetővé teszi, hogy ne legyen útban, ne akadjon be mindenbe, ne üljek rá, és ne törjön a vége azért, mert túlzottan ki van téve az elemeknek. Valószínűleg, ha egy négyfős háztartás, meg egy partner és két gyerek ellátásának a gondja a nyakamba szakadna, akkor ezen spórolnék időt.

Illetve őszül. Ha szálanként őszül, akkor valószínűleg festeni fogod. Ha festeni fogod, akkor károsodik. Ha károsodik, akkor vágni kell belőle.

tegnap 19:48
 15/16 anonim ***** válasza:
Hamarabb végeznek a hajmosással.
tegnap 20:34
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerintem a hajritkulás, hajhullás is az oka lehet, sokszor egy rövidebb frizura előnyösebben néz ki, ha már annyira ritka az ember haja. Esetleg a könnyebb kezelhetőség (főleg ha valakinek már mozgásbeli korlátozottsága van, fizikailag már gyengébb - valószínűleg könnyebb, ha nem kell még a hajjal is vesződni).

De szerintem sokaknak már idős kor előtt is rövid haja volt, csak nyilván amikor meglátod a 70 éves Maris nénit, akkor te nem tudod azt, hogy neki amúgy életének nagyrészében amúgy is rövid volt a haja. Például nekem mindkét nagymamámnak (80 év körüliek) rövid a haja, de nekik életük során mindig is rövid volt. De például az én édesanyámnak egy picit vállig érő a haja, ő azt mondja, hogy ő sosem fogja levágatni rövidre (pedig ő is már 50+ éves néni), de például a nagynénémnek mindig is rövid haja volt, és ez valószínűleg idős korára sem fog megváltozni.

Mondjuk azzal nem értek egyet, hogy szinte minden 50 feletti nőt rövid hajú. Talán inkább 65 felett gyakoribb, de szerintem rengeteg 50-60 éves nőnek van még hosszabb haja, nem kifejezetten rövid.

tegnap 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!