Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Bántalmazókkal szemben miért...

Bántalmazókkal szemben miért csak bántalmazók védenek meg, más meg senki?

Figyelt kérdés

Pl munkahelyi mobbing, vagy amikor pasik gúnyolnak trágárkodnak, vagy ha vki zaklat.

A rendőrségnek munkahelyi jogászoknak bizonyíték kéne, meg tanúk (akik szintén nem allnak ki mellettem), mindenki hagyja és sz.rakodik tehetetlenkedik csak, így bármikor a fejemre nő bárki.

Bezzeg ha vmi bántalmazónak szólok az egyből rendet tud teremteni, tekintélye van, munkában is lemennek csicskába ha van mögöttem vki olyan aki népszerű, kapcsolatrendszerei vannak, "hatalma" van, tekintélye van, elismert vagy cégei vannak stb, vagy netán nekimegy bárkinek is, nárci, odamer állni, és tartanak tőle.

És akivel jól megszívom én is később, ha szóba állok vele..

De az ilyeneknek ha csak egyet is nyikkanok, ezek ugranak az ilyenekre, ha nőket kell bevédeni. Mintha csak erre vàrnának, mintha ez lenne a lételemük.

Normális emberek meg csak sutyorognak, áldozathibáztatnak, vagy sajnálnak, vagy lsd rendőrség munkajogászok, "hát ez így kevés a jogi úthoz", meg szerencsétlenkedik csak az összes.

#farkas áll csak ki farkas ellen
nov. 29. 18:28
 1/10 anonim ***** válasza:
66%
ez a kultúra van ma az országban a legfelsőbb szintekig. a jog se véd. csak az agresszió.
nov. 29. 18:31
 2/10 anonim ***** válasza:
mert mindenki a saját seggét félti. életükben nem álltak ki magukért se, nemhogy másért, sajnos ez az általános és nevetséges
nov. 29. 20:03
 3/10 anonim ***** válasza:

"És akivel jól megszívom én is később, ha szóba állok vele.."

De miért szívnád meg? A közhiedelemmel ellentétben, ezek nem mind idióta emberek. Sőt látod, ha a gyáva átlagra várnál, ők nem oldanák meg a problémáidat. Én úgy tapasztaltam hogy ok nélkül velük se szívja meg senki, amíg nem kezdi el megpróbálni hülyének nézni, manipulálni, vagy kihasználni őket. Vagy lekezelni, az egójukat csesztetni, vagy bármi hasonló. Szerintem aki ismeri őket, tök jól megfér velük, ha amúgy nem a random bántalmazó idióták közé tartoznak, hanem tényleg csak a rosszakba állnak bele. Én többre tartom mint a sunyi, gyáva átlagot, aki lehajtott fejjel retteg, hogy inkább kussol vagy alányal az eredeti bántalmazónak, nehogy ő legyen a következő. Na ők sokkal inkább a probléma részei, mint a téged megvédő, szintén agresszív "nárcik".

Ja és persze egy egészséges, normális társadalomban nem ez a 2 választásod lenne, hanem teljesen másképp működne, tudom. De sajna jelenleg abból kell főzni, ami van.

nov. 30. 16:09
 4/10 A kérdező kommentje:
Mert a nárcik és bántalmazók másokkal se tesznek kivételt. Azert. Lsd a bántalmazós kérdéseket is.
dec. 1. 03:36
 5/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lehet összemosni őket. Van amelyik így működik, van amelyik úgy. Van amelyik kb ugyanannyira szar ember, mint maguk a bántalmazók, csak épp a másik szélsőséges oldalt képviseli jelenleg, azért véd meg a másik baromtól. De vannak köztük bármilyen hihetetlen, még egész okés értékrendű emberek is. Vagy olyanok akik felismerték magukban és valamennyire kontroll alatt tartják. Na ott simán benne van a pakliban, hogy csak azon vezeti ezt le, aki tényleg az ő értékrendje szerint aljas, vagy szar ember. Nekem is volt dolgom sokféle személyiségzavaros emberrel, és mondok egy titkot, általában nem az agresszívabb típussal voltak a bajok, hanem a sunyi, mindent letagadós, magát folyton sajnáltató, de másokról össze vissza hazudozó és szart kavaró típussal. Az meg nem fog így bullyzni nyíltan, teljesen másképp csinál ki. Na ők szerintem tényleg kezelhetetlenek, egy rossz nézésen besérül és azt hiszi te őt utálod lenézed tönkre akarod tenni, ezért "ellentámadásba" lendül. De a nyíltabb típusnál ez nincs meg annyira, ott amelyik nem full idióta beszámíthatatlan, ott őt nemhogy jók kezelni lehet, de akár még haverkodni is vele, ha betartod azokat a dolgokat, amiket a 3-asban írtam. Csak tudom ez vékony jég, nagyon könnyen visszafele is elsülhet, néha elég egy hiba, vagy még hiba se kell, csak rosszul lett felmérve és tényleg bármin támadó beszámíthatatlan idióta. Szóval a lényeg hogy jól kell felmérni melyik milyen, és mennyire érdemes kerülni, vagy sem. Mindegyikük más, és a mérték is eltér, igazából csak erre szerettem volna rámutatni az egész kommentel. És azt se feledjük, ha a gyáva, megalkuvó, hazug többségre vársz hogy megvédjen, ők nem fognak, sőt még képesek a bántalmazó mögé is beállni, csak hogy nehogy ők legyenek a következők.
dec. 1. 10:31
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem mások.

Aki odaáll kiáll, az engem is simán "nyakonvág" később.

A normálisakról meg már irtam. Egy ember se áll oda.

dec. 1. 11:44
 7/10 anonim ***** válasza:
#6 az a normális szintén nem érzi biztonságban magát feltehetőleg. Egyedül senki nem bír el az agresszorokkal. És mindenki hallgat, hogy hátha ő megússza. Azt mondják az elnyomó politikai rendszerek is ezt a dinamikát használják ki. Egy kisebbségi csoportot támadnak egyszerre és a többség nem fog kiállni mellettük, mert akkor ők is bajba kerülhetnének. És aztán végig sorra mindenki megszívja egyszer, mert egyszer rá is rákerül a sor.
dec. 1. 14:03
 8/10 anonim ***** válasza:

6-os pedig mások, attól hogy te nem tudsz vagy nem akarsz árnyalatokat látni, nagyon is vannak. Tudom, mert én egész sok ilyen embert ismertem, és egy részükkel elég jól kijövök. Míg a másik felét kezelhetetlen, mindenre bekattanó elmebetegnek tartom én magam is. Szerintem nem a személyiségzavar vagy a bekattanás a lényeg, hanem hogy milyen ember a másik fél. Erkölcsileg, morálisan, és hogy mennyire van tisztában magával és a saját működésével. Ég és föld tud lenni köztük is a különbség, és amelyik normális, az nem fog téged se ok nélkül "nyakonvágni". Egészen addig amíg nem próbálod őket hülyének nézni, kihasználni, ok nélkül tiszteletlenkedni velük (akár a kölcsönösséget is áthágva), vagy hasonló húzásokat elkövetni. Mert ha már az átlagról van szó, sokan ott szeretik ezeket nagyon ártatlan dolognak előadni, vagy ha finoman kóstolgatják a másikat, és egyre inkább áthágják a közös határokat. Aztán egy ilyen ember tényleg bekattanhat és "nyakonvág" olyankor, nem finomkodik. De ok nélkül a normálisabbja nem szokott támadni, főleg nem az, amelyik megvédett téged korábban.

Na mindegy, ha te ezt tapasztaltad, nem akarom meghazudtolni a te élményeidet sem. De szerintem csak szerencsétlen eset volt, és pár alkalomból kár lenne általánosítani. Én velük vagyok, köztük élek régóta, elég jól kiismertem őket. Nem véletlen írtam, amit.

dec. 1. 15:43
 9/10 anonim ***** válasza:
Azt nem értem hogy a bántalmazó miért véd meg más bántalmazótól. Csak ő bántalmazhat, más nem teheti?
dec. 1. 16:01
 10/10 A kérdező kommentje:

9 valszeg birtoklásban gondolkodnak.

Megmutatni ki a "góré"

dec. 1. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!