Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hozzátesz az önbizalmadhoz...

Hozzátesz az önbizalmadhoz az, hogy van diplomád?

Figyelt kérdés

Nekem nincs, csak érettségim. 9 éve szereztem és elmentem egyetemre, de otthagytam. Sok savazást kaptam emiatt és néha a mai napig megszólnak miatta. Vagy okoskodnak, hogy kellene szereznem egyet, vagy pl anno társkeresőkön megszakították a beszélgetést (pedig elvileg a férfiak nem is válogatósok haha).

Mostanában azon gondolkozom, hogyha ennyi idő alatt még mindig zavar ez engem, hogy levelezőn elvégzek valamit, még ha nem is helyezkedem el benne.

A ti önbizalmatokon sokat dob, hogy van felsőfokú végzettségetek?

ma 09:42
 1/10 anonim ***** válasza:
85%
Egyáltalán nem..
ma 10:12
 2/10 anonim ***** válasza:
77%
Abszolút semmit.
ma 10:20
 3/10 anonim ***** válasza:
80%
Nekem alapból kicsi az önbizalmam, ezért minden ilyen sikeresen vett akadály növeli egy kicsit. Szerintem a diploma is fogja, bár az önmagában még nem jelent semmit. Abban viszont biztos vagyok, hogy nem fogom magam különb embernek érezni azoknál, akiknek nincs, de a saját önbizalmamnak jót fog tenni, hogy ezt is megugrottam. (1,5 év múlva esedékes.)
ma 10:37
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem lehet hozzátenne, lehet nem.

Nem arról van szó, hogy különb embernek érezném magam. Viszont azt látom, hogy ha ismerkedésnél szóba kerül, hogy nem diplomáztam le akkor onnantól másképp tekintenek rám, mintha kevesebb lennék.

Hozzátenném, így is pont ugyanabban a munkakörben, ugyanannyiért dolgozom, de valamiért még így is érzem a lenézést, ha szóba kerül.

Az önbizalmam mondjuk pont azért van meg, mert a diploma nélkül is kvázi ugyanott tartok, mintha lenne egy papírom amit kitehetek a falra.

ma 10:51
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem érdekel a diploma, nekem az a fontos, hogy érettségi bizonyítványom legyen. Ha az meglesz, határozottan növelni fogja az önbizalmam, mert akkor már nem kell szégyellnem magam az állásinterjúkon.

Most esti gimnáziumba járok, 11.-es vagyok, és jövőre előre hozott érettségit teszek biológiából és angolból. Ha azokom átenednek, határozottan nőni fog az önbizalmam, hogy az első érettségi vizsgáim sikeresek lettek.

Ellenben sok embernek van érettségije, de egy fikarcnyit sem tesz hozzá az önbizalmához. Valószínűleg azért, mert teljesen természetes nekik, hogy 18 évesen megszerezték. Sosem élték át a munkaerőpiacon azt, amit én, szóval totálisan mellékes dolog az az életükben az érettségi. Nem is értik, hogy nekem miért olyan fontos.

Az ember azt értékeli, amiért sokat küzd. Ha valaki egy csóró diák, és nagyon keserves körülmények között diplomázik le, valószínűleg önbizalomnövelő hatása lesz, hogy a nehézségeken átlépve győzött.

Ha valaki meg csak simán lediplomázik, akkor az első hetekben örül neki, de olyan természetessé válik, mint az általános iskolás bizonyítványa, és semmiféle jelentősége nem lesz.

ma 10:53
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de én ebben is dolgozom, másrészt erre épülve szereztem később egy területen szakértői képesítést. Úgyhogy az önbizalmamon már nem is a diplomám dob sokat, hanem a szakértői képesítésem - és persze az ügyfelek visszajelzései, akik elégedettek a munkámmal.

Pl. volt, hogy részt vettem egy ehhez kapcsolódó tanfolyamon, és egy másik férfi, aki ott volt, utólag megkeresett egy munka miatt. Azt mondta, látta a kérdéseimen, hozzászólásaimon, hogy jól értek a témához, ezért keresett meg pont engem a résztvevők közül. Nekem az ilyenek adnak önbizalmat.

Annak nem sok értelmét látom, hogy csak emiatt felsőfokú végzettséget szerezz. Azt tanuld, amit szeretsz, ill. amivel később foglalkozni akarsz. Ha mostani képzettségeddel neked tetsző munkát végzel, akkor hagyd a csodába az ilyen gondolatokat.

Az őszintén meglepett, hogy a társkeresésnél emiatt megszakították veled a kapcsolatot férfiak (én is férfi vagyok). Az ilyenek sznobok, ne sajnáld, hogy eltűntek. Majd akad olyan, aki az embert nézi benned.

ma 10:53
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem igen, de nem valami nagy dolog ez: megküzdöttem érte, büszke vagyok rá. Nem feltétlenül arra, hogy jaj, én diplomás vagyok, hanem arra, hogy végigcsináltam.
ma 11:04
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, papíros balfasz vagyok..
ma 11:06
 9/10 anonim ***** válasza:
72%
Alap önbizalomhoz semmit. Amikor valamit nem értek elsőre és kétségbeesek akkor gondolok sokat arra hogy azt a doktorit is sikerült valahogy megcsinálnom és azelött is így éreztem magam. Akkor nyílván segít valamennyit. De ez igaz lehet más megpróbáltatásokra is.
ma 11:09
 10/10 anonim ***** válasza:
66%

Nem, sőt, ahányszor ránézek eszembe jut hogy 3x kellett nekifutnom a záróvizsgának, és akkor is csak azért lett meg mert a covid miatt elmaradt az írásbeli.

Életemben semmi nem rombolt annyit az önbizalmamon, mint az egyetem.

ma 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!