Láttok valamilyen súlyos emberi defektet azon ismerőseitekben, akiknek sosem volt párkapcsolatuk?
A közvélemény általában úgy tartja, hogy valami nagy gáz van azokkal, akiknek nincs párjuk. Vagy nagyon csúnyák, vagy buták, vagy nincs egzisztenciájuk, stb. Az emberek többsége pedig azonnal is ítélkezik ilyen szempontból.
Ezért kérdezem, hogy ha ismertek ilyen embereket közelebbről, tehát nem csak felszínesen, akkor úgy látjátok, hogy ez igaz? Nekem van ilyen barátom és egyáltalán nem látom, hogy emberileg probléma lenne vele, vagyis barátként megmutatkoznak a pozitív oldalai, inkább annyi, hogy nincs elég önbizalma kezdeményezni a lányoknál és ezért nem is töri magát ilyen téren. Rokonságomban is volt több eset, hogy valaki egyedül éljen, de nem közösítették ki ezért, ugyanúgy részt vett eseményeken, vigyázott gyerekekre, játszott velük, nem nézték rossz szemmel emiatt.
Nekem ennek a dognak a hiánya miatt van egy rendezett nyugodt életem.
Amúgy jó lenne ha mindenki a saját életével foglalkozna.
Szép napot.
Van olyan, akinek nincsen semmi defektje, "csak" szimplán nem talál magához illő társat, olyan is, aki valóban szürreális elvárásokkal van a másik nem felé, amikből nem hajlandó engedni.
Nálam az a helyzet, hogy aki nekem tetszik (személyiséget illetően is), neki vagy nem tetszem viszont, vagy eleve van már barátnője. Akinek én tetszem meg, viszont részemről nem kölcsönös, mert engem szinte mindig olyanok találnak meg, akik nem tudnak rendesen kommunikálni, beszélgetést fenntartani, és sokszor teljesen kínos az egész. Meg... jelen magyarországi viszonylatban már azt is tudom lassan mondani, hogy túl nagyok az én elvárásaim is, amit nagyon, de nagyon kevesen tudnak megugrani, holott szerintem nem extrém nagyok az említett elvárások.
A legjobb barátnőmnek, meg a legfiatalabb unokatesómnak sem volt még eddig párkapcsolata, náluk viszont a zárkózottság az egyik visszahúzóerő. Ahogy az is, hogy a munka-egyetem pároson kívül nem járnak el máshová. Nem azt mondom, hogy ha ennek az ellenkezője lenne igaz, akkor biztos, hogy hamar lenne párkapcsolat, csupán, hogy akkor több esélyük lenne, többet lennének új emberek közt.
Egyik barátnőm szerint, aki kapcsolatban képes élni, az nem normális.
Szerintem minél egyszerűbb valaki, annál több minden elhagyja a figyelmét, annál kevésbé érintik meg lelkileg a dolgok, nem görcsöl, agyal sokat. Ez mind jót tesz egy kapcsolatnak, pl mikor elég az erős ösztönszintn, hogy beleess valakibe, sőt házasságot is köss vele.
Egy intelligensebb személyiség agyal, előre lát, figyel, kommunikál, igényli az őszinteséget, az őszinte érzelmeket, nem ösztönszint vezérli... Stb.
Ezekkel romlanak az esélyei egy párkapcsolatban. El sem jut odaáig, hogy kialakuljon valami, mert előre látja, hogy ebből előbb, vagy utóbb válás lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!