Csak én utálok utazni?
Huszonéves vagyok, a korosztályomból aki teheti, már beutazta a fél világot, aki nem, az pedig nagyon vágyik rá. A pénzüket utazásra költik, ez a hobbijuk, társkeresőn minden 2. lány biojában szerepel a "travel addict" szó.
Én is megfordultam már pár helyen és nagyon nem szeretem. Stresszes nekem megszervezni, bár az még a kisebb része. Nekem a túl nagy kulturális különbségek nem izgalmasak, inkább csak frusztrálnak. Nem szeretem, ha valami nem a megszokott módon működik, ebben nem vagyok rugalmas. Drága, rengeteg pénzt el lehet tölteni csak pár nap alatt (még ha figyelem is a jó repjegyeket, a szállás már nagy kiadás, mert nekem nem felel meg a hostel, plusz ha már ott vagyok, kipróbálnék helyi éttermeket és fizetős programokat, ami szintén nem kis pénz). Ráadásul én csak angolul tudók és voltam olyan országban, ahol még a turistás helyeken sem beszélt egyik dolgozó sem angolul, egyszer üvöltözött velem valami nő a strand személyzetéből és meg sem tudtam védeni magam, mert nem értettem, mit akar, nem tudtam vele kommunikálni és ugye a főnökhöz sem mehettem, mert ő sem tud angolul. Amúgy azzal vertem ki nála a biztosítékot, hogy be akartam menni a mosdóba. Amúgy engem nem tölt fel, nem kapcsol ki, szóval nekem inkább negatív élményeim vannak. A sokak által megvetett Balatonon jobban érzem magam, mint az olasz riviérán. Belföldön amúgy szeretek utazgatni, bár nem elsődleges hobbim.
A korosztályom hülyének néz emiatt és nem egyszer szóltak be, hogy nem vagyok normális, hiszen az utazás a világ legjobb dolga.
Megnyugtatna, ha más is lenne ezen a bolygón, aki nem szeret utazni :D
Jaj Istenem hogy lehet ilyen hülyeséget leírni. Alapból ha valaki évente 30 napot külföldi nyaralásokon tölt, az már sokat utazik és az év többi 335 napján gondolod nem tud belföldön is utazgatni? De ha az ember arra vágyik, hogy felfedezze Japánt, sütkérezzen a tengerparton, megnézze a piramisokat vagy 3000 méteren síeljen, az hogy oldja meg belföldön? Csukja be a szemét és képzelje el, hogy ott van..?
"Nekem igényem van erre, imádom az élményeket, kalandokat, amikkel gazdagodok, neked/nekik nincs igényetek rá"
Ne sopánkodj, inkább olvasd vissza magad néhányszor, hátha leesik. Majd biztos vállon fognak veregetni ezért a szövegedért hogy aki nem ment el nyomorogni Egyiptomba meg valahová, hanem közelben csinál izgalmas dolgokat, annak nincs igénye élményekre meg kalandra. Dehogynem, csak másmilyenre. Na de mindegy, az ego nagy úr, neked kell az a tudat hogy te vagy a kalandor a turistaparadicsomban 😁
Azért zavarja, mert neki nincs pénze rá. A legtöbb ilyesfajta frusztrációnak az irigység az oka, mi más lenne. Téged azért nem zavar, hogy ő nem szeret utazgatni, mert nem vagy rá irigy (hisz nincs mire irigykedned). Fordítva azért gyakoribb, hogy őt zavarja az, mert irigyli tőle. Aki tényleg csak simán nem szeret utazgatni, akkor sem, ha lenne rá pénze, azt nem is frusztrálja, hogy te szeretsz utazgatni, hanem lazán elfogadja. Mint mikor valaki szereti az almát, más meg nem. Nem pont leszarod, hogy ki mit szeret?
Gyerekkoromban szüleimmel minden évben mentünk 10 napra nyaralni. Egyszer voltunk Horvátországban is. Én ebből az országból már sok helyet láttam, igaz sokat meg nem.
De már nem is érdekel a hazai vidék.
Az elmúlt pár évben csak külföldön nyaraltam a párommal.
A tengert, sós vizet imádom, ami ebben az országban nincs. Pálmafákat megint szeretem a sós víz mellett, ami megint nincs ebben az országban.
Magasabb, sziklásabb helyek megint nincsenek ebben az országban.
Mindenki más, mások az igényeink, érdeklődési körünk.
Idén több év után újra voltam a Balatonon. Hát, már semmi szépet nem láttam benne. Ez van. Változtam. Változott az ízlésem.
Fogadjuk el, hogy nem érdekelheti mindenkit ugyanaz. Van, aki jól elvan belföldön, másnak, mint pl. nekem is, ez már kevés.
Jövőre is csak külföldi nyaralást tervezünk párommal. Itthon az árak egekben. Akkor már ugyanazt az összeget inkább külföldön költjük el.
Álmom volt, hogy egy fehér homokos pálmafás parton nyaraljak. Ezt tavaly áprilisban meg is valósítottuk.
Mindenki úgy él, ahogy szeretne.
A legfiatalabb unokatesóm is teljesen úgy van az utazással, mint a kérdező, amivel, szerintem, semmi gond nincsen. Nem vagyunk egyformák, és teljesen megértem, amiért így érzitek.
Van egy minimális (?) szorongásom, így nekem az utazás előtti időszak stresszes, illetve az ottlét eleje. Utána feloldódom, csak tényleg az eleje nem valami egyszerű. Utána minden rendben, felszabadult vagyok, élvezem az ott töltött időt és igyekszem a legjobbat és legtöbbet kihozni belőle, nekem kényelmes kereteken belül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!