Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak én utálok utazni?

Csak én utálok utazni?

Figyelt kérdés

Huszonéves vagyok, a korosztályomból aki teheti, már beutazta a fél világot, aki nem, az pedig nagyon vágyik rá. A pénzüket utazásra költik, ez a hobbijuk, társkeresőn minden 2. lány biojában szerepel a "travel addict" szó.

Én is megfordultam már pár helyen és nagyon nem szeretem. Stresszes nekem megszervezni, bár az még a kisebb része. Nekem a túl nagy kulturális különbségek nem izgalmasak, inkább csak frusztrálnak. Nem szeretem, ha valami nem a megszokott módon működik, ebben nem vagyok rugalmas. Drága, rengeteg pénzt el lehet tölteni csak pár nap alatt (még ha figyelem is a jó repjegyeket, a szállás már nagy kiadás, mert nekem nem felel meg a hostel, plusz ha már ott vagyok, kipróbálnék helyi éttermeket és fizetős programokat, ami szintén nem kis pénz). Ráadásul én csak angolul tudók és voltam olyan országban, ahol még a turistás helyeken sem beszélt egyik dolgozó sem angolul, egyszer üvöltözött velem valami nő a strand személyzetéből és meg sem tudtam védeni magam, mert nem értettem, mit akar, nem tudtam vele kommunikálni és ugye a főnökhöz sem mehettem, mert ő sem tud angolul. Amúgy azzal vertem ki nála a biztosítékot, hogy be akartam menni a mosdóba. Amúgy engem nem tölt fel, nem kapcsol ki, szóval nekem inkább negatív élményeim vannak. A sokak által megvetett Balatonon jobban érzem magam, mint az olasz riviérán. Belföldön amúgy szeretek utazgatni, bár nem elsődleges hobbim.

A korosztályom hülyének néz emiatt és nem egyszer szóltak be, hogy nem vagyok normális, hiszen az utazás a világ legjobb dolga.

Megnyugtatna, ha más is lenne ezen a bolygón, aki nem szeret utazni :D

nov. 24. 08:42
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Ha csak mi ketten lennénk a világon, akkor csak te utálnál:)
nov. 24. 08:49
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Én az utazásban magát az utazást nem szeretem. Nagyon sok helyet szeretnék megnézni, de az odavezető utazásra nagyon nem vágyom. Majd ha kitalálják a teleportálást nagyon nagy világcsavargó leszek.
nov. 24. 08:52
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
25 éves vagyok, idén nyáron voltam Angliában, repülővel mentünk. Soha többet nem megyek sehova. Akkora szenvedés és nyűg az utazás, a megtervezés, az idegen hely miatti stressz. Egyszerűen szörnyű volt. Amikor már ott voltam, túl mindenen, akkor nyilván elvoltam, de Anglia nem is nyűgözött le. És hazafelé is nyűg volt. Egyszerűen többet nem. Én Ausztriában élek, Vorarlbergben, ez igazából egész Európa egyik legszebb helye, nekem nem kell mennem sehova, ha szépet akarok látni, ezer és ezer hely van, ahova el lehet menni kirándulni itt is, konkrétan 50 km-es körzetben, tehát nekem adott itt minden. Úgyhogy én még egyszer nem szivatom magam utazással.
nov. 24. 09:00
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szeretek utazni, főleg az előkészület a macera. Ha már ott vagyok, X ideig tudom élvezni, de ilyen nagyon egzotikus helyekre nem mennék. Afrika, Ázsia egyáltalán nem vonz! Ha fizetnének sem mennék. Még Európán belül okés. A legjobban szeretem az 1-5 napos buszos utakat, amiket utazási iroda szervez, idegenvezetővel. Ott nem kell aggódni, hogy elvész a csomag, olcsóbb, mint a repülő, a busz az adott országon belül is mindenhová elvisz, nem kell a helyi tömegközlekedést kitapasztalni. Az iroda foglalja a szállást. Jó, alkalmazkodni kell a csoporthoz, ez mindig lutri, de utazás esetén nekem ez az ideális opció.
nov. 24. 09:07
 5/23 anonim ***** válasza:
80%
Minden ember más, ennyi. Nővérem 10 éve nem járt külföldön, a férje meg még soha életében. Én csak idén 5 országban nyaraltam és jövőre is be van tervezve már három. Nekem igényem van erre, imádom az élményeket, kalandokat, amikkel gazdagodok, neked/nekik nincs igényetek rá. Számomra ez unalmas élet lenne, de ha neked jó így, akkor élj így. Senki nem kényszerít az ellenkezőjére :D
nov. 24. 09:11
 6/23 anonim ***** válasza:
76%

Ha nem Angliába mentél volna, hanem Mexikóba a tulumi tengerpartra, akkor hidd el egész más élményekkel tértél volna haza😂

nov. 24. 09:12
 7/23 anonim ***** válasza:
86%
Én sem szeretek elutazni, igazából nem érdekel engem a külföldi lét. Repülni szeretek, de mást nem. Engem nem érdekel más ország kultúrája, nem szeretem a tengerpartot, nem akarok strandolni. Így nem is nagyon járok ki külföldre, maximum vásárolgatni. Nekem maga inkább a más helyen tartózkodás a nyűg. Semmi más.
nov. 24. 09:25
 8/23 anonim ***** válasza:
75%

Egyéni. Látod, sokan vannak hasonló cipőben, mint te.

Én is "csak" angolul tudok jól, de én nagyon szeretek utazni, bár ritkán megyek, de ennek inkább az az oka, hogy nehezen szabadulok el itthonról. Nekem nem stressz sem az utazás "megszervezése" (mert miről van szó: szállás és jegyfoglalás), sem az, hogy kinn feltaláljam magam. Nem gond, hogy kinn más minden, az új ingerek jók. Nekem mondjuk nincs igényem fizetős programokra, beülésekre stb. Persze, veszek néha busz-vonat-hajójegyet, bemegyek 1-1 múzeumba, veszek 1-1 emléktárgyat, könyvet stb., de kifejezetten "turistás" szolgáltatásokat nem szoktam használni, inkább városnézni, kirándulni szeretek

nov. 24. 09:58
 9/23 anonim ***** válasza:
69%

"Nekem igényem van erre, imádom az élményeket, kalandokat, amikkel gazdagodok, neked/nekik nincs igényetek rá"

Nekem ez a szöveg nem tetszik, mivel élményeket és kalandokat nemcsak olyan helyen lehet szerezni ami már a repülővel utazunk távolság, hanem vannak a közelben is, sőt aki folyamatosan repülővel utazgat messzire, az szépen lemarad a helyi programokról, néha fogalma sincs róla hogy mik vannak mert oda őt nem is hívják, ő meg unatkozhat valami turistákkal zsúfolt helyen és fényképezheti ugyanazt mint abban az évben a többmillió másik turista. Ennyit a "kalandokról", bejáratott helyek, nulla kockázat, odamegy aztán ott turistáskodik kicsit. Jó az nem, azt mondom mert szép, de ezt kalandnak nevezni mást meg nem, elég fura.

nov. 24. 11:17
 10/23 anonim ***** válasza:
75%
Mindenki más és még az utazási igények sem egyformák. Én az egész vagy a fél világra nem vágyok és nem nagyon izgat külföld, ellenben Magyarországon nagyon szeretek utazgatni. Legalábbis Medve-szurdokon kívül még nem vágtam neki, aztán valaki talán rávesz. 9-essel pedig nagyon egyetértek. :-)
nov. 24. 11:29
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!