Aki volt már komfort zónában, hogyan léptetek ki belőle?
Nekem egyszer egy haverom úgy magyarázta el, hogy lényegében minden ember aki egy kicsit is a hobbijának él, vagy napi szinten sportol, valamilyen szinten "erőn felül" végzi ezeket.
Tehát ez már így meg is magyarázza a helyzetet. Tudod, hogy neked mondjuk van 100 egységnyi erőd, amit beosztasz, komfortosan. Akkor legyen 130-140 egységnyi erőd, amit beosztasz, nyilván már nem annyira komfortosan.
Annak a tényét kell elfogadnod: a változáshoz az kell, hogy erőn FELÜL teljesíts, és áldozz a dolgokra.
Egyébként szerintem a tervezés sokat segíthet ebben. Ha ugyan ezt mint amit leírál, kiegészíted 1-2 sporttal, hobbival, valamivel, és azt menetrend szerűen beilleszted 2 lépés közé, vagy valamelyik fölé, és mindig tartod magad hozzá, nézve az órát, az időt.
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..
Itt a 2. oldalon a 11. választ javaslom figyelmedbe. Én írtam. Ez kiváló lehet ahhoz, hogy segítsen mindez elkezdésében!
Én mindig is úgy gondoltam a lustaságra, mint egy betegségre.
Valahogyan úgy definiálnám: függés a kényelem által.
Tehát ahogyan az alkoholra, a szerencsejátékra, és egyéb káros dolgokra, azok élvezeti értéke miatt, a kényelemre is rá tud függni az ember, szintén annak az élvezeti értéke okán.
Figyelj, a problémádon így most tök komolyan mondom, hogy segíthet ez a felismerés.
Nem-e vagy függő a "komfort zónád által"?
Mert ha beismered hogy igen, akkor a válasz is egyszerű: le kell jönni a függőségről. A kényelem iránti függőségről. A lejövetel pedig minden esetben nehéz, óriási fegyelem, erőfeszítés és kitartás árán lehetséges letenni a cigit, alkoholt, drogot, mindent.
Amúgy én azt figyeltem meg, hogy hozzá is lehet szokni a kényelem hiányához. Tehát erről le lehet jönni.
Ha elég ideig élsz kevésbé kényelmes életet, egyszerűen megszokod, és kevésbé fogod kívánni a kényelmet, jobban fogod tolerálni, bírni a nehezebb életmódot.
Csak a kezdet lesz nehéz. Kitartást!
Úr Isten.
Hát akkor megértem ha csak TV-zés fér bele, és várod az alvást.
Nehéz fizikai munkával sajnos ez jár együtt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!