Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy az internet...

Miért van az, hogy az interneten mindig lesz legalább egy ember, akiből előjön a nyelvtannáci?

Figyelt kérdés

Mindig, minden weboldalon, platformon, és témakörben van egy olyan személy aki ha egy hibát is lát az írásban, akkor rögtön javítja, és a mondandója mellé zárójelbe teszi, hogy hogyan kellett volna írni az adott dolgot.

Szerintem ennél gázabb dolog nem létezik, miért van ez, ennek van valami tudatalatti működése?

nov. 17. 00:47
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
88%
Mert egyes emberek olyan szinten igénytelenek önmagukkal szemben, hogy mindenkit náciznak, aki bármilyen hibájukra fel meri hívni a figyelmüket. Ennél gázabb dolog valljuk be, nem igazán létezik!
nov. 17. 09:13
 12/27 anonim ***** válasza:
20%

Ha már az életben nem alkottak lófüttyöt sem, valahol be kell szerezni némi sikert, ami csak maguknak az.

Amúgy empátiahiány, szűklátókörűség, nárcizmus, elfojtott agresszivitás, komplexusok, stb.

Főleg ma, amikor kb még a mikrohullámú sütőn is lehet netezni, a szövegbevitel meg lassan 1 darab gombra szorítkozik, a 80 ezer böngészőn, aminek 99%-a bugos.

Életemben 1x zavart valakinek a helyesírása, de nála tudtam, hogy direkt csinálja, mert olyan "jópofa", hogy olyan szétszórt.

nov. 17. 09:28
 13/27 anonim ***** válasza:
92%
Mert igénytelenség és tiszteletlenség úgy kommunikálni más emberekkel, hogy nem tartjuk be a helyesírás szabályait.
nov. 17. 09:57
 14/27 anonim ***** válasza:
13%

2~ Kapásból téves beszólás, a csönd bölcsebb lett volna. Mert ha ilyen felsorolás ennyi taggal, akkor kell vessző. Annak idején hibás volt, hogy soha nem kell vessző. Te is "nagyon okos" voltál.

Más hibája van egyébként túlbővített mondattal és két "és"-sel. De különbség az, hogy én nem szóltam be neki. Mégpedig mert már elillan az ilyen a neten.

nov. 17. 10:20
 15/27 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem, mindenféle provokálás nélkül, meg az a leggázabb dolog, amikor valaki a saját anyanyelvén nem tud helyesen írni, beszélni, helyesírási szabályokat alkalmazni.
nov. 17. 10:53
 16/27 anonim ***** válasza:
91%
Tiszteletlenség a kommunikációs partner és az anyanyelv irányába is az igénytelenség, - nem kell csodálkozni, ha felhívják erre az igénytelenek figyelmét! Ha valaki képtelen megtisztelni a kommunikációs partnerét, akkor meg nem kell erőltetnie az írott kommunikációt. Az írott igénytelenség legalább olyan szintű neveletlenség, mint nem végighallgatni a kommunikációs partner mondanivalóját. Nem bonyolult rendszer ez, csak az igényteleneknek magas léc!
nov. 17. 11:12
 17/27 A kérdező kommentje:
Itt is tökig lehúzzák azt 0%-ra akinek igaza van, a befeszült önkéntes rendőröket meg pontozzák fel, én már elengedtem, de itt a piros a hasznos, a zöld a nem hasznos.
nov. 17. 11:55
 18/27 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, hiába erőlködsz: ha nem tudsz normálisan magyarul, az rólad állít ki bizonyítványt.

Még egy dolog: argóban sem valami dicsőség beszélni, és itt sokan elkövetik.

Aki itt, most javítani akart, és leírta a "gáz" szót, az nézzen magába.

nov. 17. 12:00
 19/27 anonim ***** válasza:
92%

17-es!

Akkor te ne foglalkozz vele,ha valaki felhívja a figyelmedet arra, hogy rosszul tudsz valamit, maradj hülye!

nov. 17. 12:02
 20/27 anonim ***** válasza:
92%

Tudjuk, hogy fáj az igazság. De nyugodtan dugd a fejed a homokba. Nem kötelező a te alacsony értelmi szinteden helyesen írni.

Viszont, aki igényes magára minden téren, az a saját anyanyelvének használatára is igényes.

Gondolom, éppen csak meg lett az érettségid és most jelenleg 4 műszakban robotolsz egy gyárban.

Oda, talán, jó lesz a te rossz helyesírásod is.

Tudod, ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a h..lye. 😉

nov. 17. 12:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!