Mi az oka, hogy rengeteg ember nem tud helyesen írni?
Annyira alapvető szavakat nem tudnak értelmesen, helyesen leírni, sokszor a fogalmazás is olyan, hogy szakértő kell hozzá.
Itt is előfordulnak bizonyos kategóriákban kérdések, kommentek, amiket emiatt szinte fáj olvasni, de leginkább a Facebook-on a komment-szekció, ami kegyetlen, és ha valaki szóvá teszi, még nekik áll feljebb…
És mintha egyre többen lennének.
Nem megfelelő oktatás, annak hiánya, szimpla igénytelenség, vagy csökkent szellemi képesség állhat a háttérben?
(Esetleg idősebb embereknél lehetséges, hogy nem tudják megfelelően kezelni a digitális eszközöket? Mert ezt még megérteném, bár ezzel kicsit szkeptikus vagyok.)
1. Buták mint a tök.
2. A maradék igénytelen, nem használ írásjeleket, ékezeteket. Az utóbbira még-még van mentség, ha valaki lusta disznó a külfüldi telefonra telepíteni magyar kiosztást, ami kb. 2 perc.
A kedvencem meg az, amikor egyik szót ékezettel írja, aztán anélkül, de láttam már olyat is, aki egy szón belül is képes keverni.
"valaki szóvá teszi, még nekik áll feljebb…"
A buta embereknek mindig magas az egója. Egyébként nem illik kijavítani, légy te az intelligensebb.
"És mintha egyre többen lennének."
Kb. 2016-óta vettem észre ezt a tendenciát.
"Nem megfelelő oktatás, annak hiánya, szimpla igénytelenség, vagy csökkent szellemi képesség állhat a háttérben?"
Igen, ezek. Csak mindenkinél más.
Az ékezetek nem használatát nem nevezném helyesírási hibának, bár tény, hogy kellemetlen, ciki sztorik jöhetnek ki belőle, láttam már ilyesmiket 😏
Egyébként én nem nagyon szoktam reagálni, legtöbbször csak olvasom a kommenteket Facebookon.
Persze, a tanulók jogai, a gyenge oktatás, hasonlók is biztos közrejátszanak, de az az érdekes, hogy nem kimondottan tizenéveseknél figyeltem meg, hanem mondjuk 30-40 év közöttieknél. (Én is ebbe a korosztályba tartozom, és azért emlékeim szerint nálunk még követelmény volt, ezért is gondolkodtatott el.)
Intelligencia hiánya megspékelve egy kis igénytelenséggel.
Én pont ma láttam ezt a Facebook-on: ijen és kétszer leírta egy mondatban... "ijen volt és ijen lett". Egy ház átalakítása volt képekkel szemléltetve.
Katasztrófa...
Tanulatlanság és igénytelenség.
Kedvencem, mikor írja valaki a hozzászólásában, hogy ő egyet ért. (Egyet meg nem?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!