Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az oka, hogy rengeteg...

Mi az oka, hogy rengeteg ember nem tud helyesen írni?

Figyelt kérdés

Annyira alapvető szavakat nem tudnak értelmesen, helyesen leírni, sokszor a fogalmazás is olyan, hogy szakértő kell hozzá.

Itt is előfordulnak bizonyos kategóriákban kérdések, kommentek, amiket emiatt szinte fáj olvasni, de leginkább a Facebook-on a komment-szekció, ami kegyetlen, és ha valaki szóvá teszi, még nekik áll feljebb…

És mintha egyre többen lennének.

Nem megfelelő oktatás, annak hiánya, szimpla igénytelenség, vagy csökkent szellemi képesség állhat a háttérben?

(Esetleg idősebb embereknél lehetséges, hogy nem tudják megfelelően kezelni a digitális eszközöket? Mert ezt még megérteném, bár ezzel kicsit szkeptikus vagyok.)

nov. 14. 19:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
87%

"bár tény, hogy kellemetlen, ciki sztorik jöhetnek ki belőle, láttam már ilyesmiket 😏"

Igaz csak poén volt, de nekem kérdezte egy ilyen kolléga, jártam-e a fönöknél:

-Jartal mar Stefannal?

-🤮...dehogy jártam vele.

nov. 14. 22:45
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Alsó tagozatban nem buktatnak. Talán itt csúszik el.
nov. 15. 01:07
 13/19 anonim ***** válasza:
83%
Nekem viszonylag jó a helyesírásom, iskolában pl. az mindig 5-ös volt. Azt gondolom, hogy nem konkrétan a nyelvtan tanulás miatt, hanem azért, mert sokat olvastam. Aki sokszor látja leírva a szavakat, annak berögzül a helyes írásmód. Nem úgy írok, hogy végiggondolom a nyelvtani szabályokat, nem is nagyon emlékszem rájuk. Mostanában egyre kevesebbet olvasnak az emberek, szerintem ez az oka.
nov. 15. 06:40
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Mert buta, primitív, igénytelen emberek.
nov. 15. 07:51
 15/19 anonim ***** válasza:
41%
Nekem vastag az ujjam, ezèrt mellènyomok, ès nem veszem èszre. A másik hogy gyorsan írok, ès ezèrt nem csak az írás, de a fogalmazás is gyenge.
nov. 15. 08:27
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Tudatlanság, lustaság, érdektelenség, önzés, kapkodás...

Találtam egy gyűjteményt itt, a GyK-n:

"Mert nem tudnak írni,így használják a vesszőt ,így vagy , így. Dátumoknál nem használnak kötőjelet 1én, túl sok szóközt használnak 10 - től vagy 8-olcadikáig megismétlik a szám egy részét. Sokan nem használnak ékezetet és nem lehet eldönteni, hogy bele mennek vagy benne vannak. A kérdésben lányokhoz szólnak, de a leírásban azt kérik, írd le a korodat. Tuljadonneveket sokszor kisbetűvel írnak, de a Magyart vagy az Ént naggyal. Nem e tudják használni ezt a kérdőszócskát, vagy teljesen érthetetlen az egész kérdés." "Mint az egyenlőre egyelőre helyett, elakartam menni el akartam menni helyett, nemtudom nem tudom helyett, végett miatt helyett, ezmiatt emiatt helyett, avval azzal helyett, 2024-őszén 2024 őszén helyett, márnem már nem helyett és a többi."

nov. 15. 16:29
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Igénytelen.
nov. 15. 17:35
 18/19 anonim ***** válasza:
66%
Ezek szerint nem csak engem zavar! Ha ismerősök körében szóvá teszem vagy épp kijavítom őket, akkor már kapom, hogy okoskodok és a többi. Pedig tényleg alap dolog lenne!
nov. 15. 20:03
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Mert nagyon, de nagyon sok az igénytelen, tudatlan, tanulatlan, buta és primitív ember, akiknél ez a szint. Vagy "csak" kapkodnak. Szerintem meg alap, hogy a saját anyanyelvünkön tudjunk értelmesen írni, olvasni és beszélni.

Nagyon szomorú, hogy ennyire elterjedt dologról van szó, és már egyre több nyelvtani szabály betartása okoz gondot sokaknak.

Két tanár is van a szűk családi körben, akik eléggé ijesztő dolgokat szoktak mesélni, hogy mennyire alacsony szint megugrása is mekkora feladat sok gyereknek.

nov. 16. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!