Faluról ingázás városra. Nem minden nap. Hány km még az a _távolság_ amit (őszintén) vallalnátok, hogy nem lenne számotokra sem megerőltető, sem fárasztó, sem "X" idő utan (túl) unalmas? Autóval.
Például hetente négyszer. Csak ennyiszer. Nagyon ritkán ötször.
Akár 50-55 km is? (Az legalább 45-60 perc autóval!)
Vagy inkább 35-40 km?
Csak 25-30, ami még nem lenne rossz számotokra?
Még ennyi sem?
Időben egy útra 30-40 percig.
De közben ha azt vesszük, hogy autóval a 40 km-s út az oda-vissza 80, egy hétre már 300-400, havonta meg mondjuk 1500. Ez azért már üzemanyagban se olcsó. Az autó egyéb járulékos költségeit hozzáadva meg pláne nem.
Ez rengeteg mindentő függ, én nádasdladányból ingázok minden nap Budapestre. Nem is annyora a távon múlik,hanem az, hogy mivel...
Mikor megkaptam a munkám, még egy renault clio-m volt 2001es...
Egy szar kényelmetlen fos... most új autóval sokkal sokkal jobb.
Utolsó, éppen a Te gondolatmeneted miatt történt meg ennek a kérdésnek a kiírása is.
Pontosan ez a lényeg!
(Fején a szöget.)
Na igen én is szerettem volna kismegyerre vagy ménfőcsanakra költözni, de ott majdnem annyi volt egy üres telek, mint a komplett költségvetésem.
Utólag pedig meg tudtam, hogy csanakról tovább tárt eljutni az ipariparkba, mint tőlem.
Szia. Én majdnem tizenöt éve úgy élek, hogy a napi ingázás 2 óra vagy több.
(Budapesti külkerületből belvárosba iskola majd munkahely miatt. A buszközlekedés katasztrófa nálunk, a vonatra nem nagyon lehet számítani.)
Kegyetlen, idegőrlő, sok-sok késés, beégés.... szorongás, pánikolás, gyűlölt koránkelés, rengeteg elvesztegett idő, amit nem tudsz értelmesen kihasználni.
Én most érzem azt, hogy kiégtem. Még a munkahelyemen is felmondtam, egyszerűen nem bírtam, hogy ötkor kell kelni és este hétre érek haza, hullafáradtan.
Egy-két évig lehet csinálni, főleg ha a munka vagy a fizetés kárpótol, de hosszabb ideig sztem nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!