Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is utál pénzt költeni?

Más is utál pénzt költeni?

Figyelt kérdés

Egy hónapban általában csak egy edzőtermi bérletet veszek, ami 13 ezer forint, nem nagyon szokott más kiadasom lenni, max 20 ezer forintban megállok, ha van valami szülinap névnap ilyesmi. Levelezőn járok egyetemre, itthon lakok még, dolgozok. Bár nem keresek olyan jól, általában 200-220ezer forint.

Körülbelül fél évente ruhavásàrlás szóba jön, mindenre spur vagyok, most is egy pár dolgot vennék, max 20 ezer forint és egyszerűen napok óta nem bírom leadni a rendelest pedig akciósan ennyi :'D

Áprilisban vettem utoljára az edzeshez feherjeport, ami 15ezer szokott lenni.

Most összejöttek a dolgok, így ebben a hónapban ki kéne adnom nagyjából 45 ezer forintot és végem.

Kontaktlencsét havit használok, de van hogy több mint fél évig ugyanazt, igaz nem mindennap, de sose volt még a szememnek semmi baja, de ez is rohadt drága.

Félretett pénzem nagyjából 3-3,5 millió Ft. Mégis egyfolytában ezen kattogok, sajnálom elkölteni.

Más is van így ezzel?

ma 13:15
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát, joggal sajnálod, ha arra gondolunk, hogy egy budapesti átlag lakás 60-70 millióba lesz.
ma 13:23
 2/9 anonim ***** válasza:
86%
Ugyanígy érzek, bár nekem kicsit több és kicsit más a havi költésem, de amikor már valaminél, hogy 20 ezer Ft sokszor úgy vagyok vele, hogyha nem létszükséglet megleszek nélküle is.
ma 13:28
 3/9 A kérdező kommentje:

Lakás dolgon nem stresszelek, nagyjából 25 éves koromra tervezek majd elköltözni, egyedül tervezem az életem. Olyat választok aminek egy jelentős részét majd ki tudom fizetni, ha úgy nézzük törleszteni meg lehet annyiból mint amennyit egy albérletre kiadnak egy hónapban.

De ki tudja addigra hogy alakul a gazdaság, meg IT területen tervezek elhelyezkedni egyetem után, valószínűleg külföldön fogom a mesterképzést csinálni, így lehet nem is az itthoni viszonylatokat kell feltétlen figyelembe vennem.

20/N

ma 13:29
 4/9 anonim ***** válasza:
73%
Több, mint fél évig használsz egy havi kontaktlencsét? Erre nehéz mit mondani. A rongyok lényegtelenek, fehérje se létszükséglet, ilyenekben igazad van. De a lencséden már milliószám tenyésznek a baktériumok. Ehhez gratulálok! Olcsójános.
ma 13:52
 5/9 anonim ***** válasza:
69%
Az a legnagyobb baj ezzel a nagy spórolással, hogy mire esetleg 10 év múlva odajutsz, hogy lenne egy lakásra való, nem 70 millióba fog kerülni, hanem 170 millióba. Amit pedig most nélkülöztél azt később kb annyi lesz, hogy bevásárolsz 1-2 napra élelmiszert. Ez szerintem nagyon szomorú dolog, hogy itt tartunk, hogy kevésből nem éri meg megtakarítani.
ma 14:02
 6/9 anonim ***** válasza:
69%

Én szeretek költeni, csak nincs nagyon miből. Általában felesleges dolgokat nem is veszek, ami kell arra viszont szívesen költök.

Ma pl azon gondolkoztam, hogy fogok venni még téli zoknit. Mivel fogok neki örülni, meg kell is ezért szívesen fogom rá költeni a pénzt.

ma 14:03
 7/9 anonim ***** válasza:
Csak kajára utálok penzt kolteni
ma 15:42
 8/9 Metionin ***** válasza:
Én csak akkor, amikor tudom, hogy a dolog amire költök, nem ér annyit. Élelmiszerek nagy része, lakhatás főleg. Egy csomó mindent azért nem veszek meg már, mert olyan szinten elszállt az ára, hogy felcsesz. Pedig telne rá ha akarnám.
ma 16:59
 9/9 anonim ***** válasza:

Én már elértem arra a pontra, hogy tényleg csak arra költök amire feltétlen szükséges. Pl... rezsi, kaja, és a buszbérlet. Én itt be is fejeztem a költekezést.

Nekem is van megtakarítva közel 4 millió forintom, de ehhez csak akkor nyúlok hozzá, ha feltétlenül szükséges.

A kocsit közel 2 éve, hogy letettem és eladtam. Nem bántam meg, annyira nem szükséges.

ma 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!