Létezik olyan hogy valakinek gyerekkori álma hogy politikus legyen?
Nekem volt egy időszakom, mikor politikus akartam lenni, kb. 11-13 éves korom közt. Már korábban is érdekelt, hogy mi zajlik az országban, de 2006-ban voltam 11, és az akkori események eléggé lekötötték a figyelmem, és úgy voltam vele, hogy én tök mindegy, hogy egy helyi önkormányzatig, vagy magasabb szintre jutok, az emberekért akarok dolgozni, és akkor ezt láttam a legjobb útnak erre. Hiszen gyerekként nem sok beleszólásom volt még a saját életembe se, nem hogy abba, mi történik körülöttem, jól esett eljátszani a gondolattal, hogy egyszer lesz hatalmam irányítani, lesznek eszközeim befolyásolni a dolgok menetét, és nyilván majd én jobban fogom csinálni. A másik dolog, hogy szépen megfogalmazott hozzászólásokat tudtam gyártani az akkori fórumokon, általában jól érveltem, sokszor adtak nekem igazat és senkinek nem tűnt fel, hogy egyébként kölyök vagyok, nagyon jól esett a büszkeségemnek, hogy komolyan vesznek, emiatt is elhittem, hogy rátermett vagyok, ez nekem való, hiszen tudok intelligensen vitatkozni.
Később elmúlt ez a fajta idealizmusom, meg kamaszként önkénteskedtem, és rájöttem, hogy civilként is ezerféleképp tehetek valamit a többi emberért, végül egy olyan pályát választottam, ahol emberekkel és emberekért dolgozom - és köze nincs a politikához, szerencsére.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!