Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más sem szereti ha megkérdezik...

Más sem szereti ha megkérdezik tőle,hogy hogy van, vagy hogy minden rendben van-e?

Figyelt kérdés

Egy kollégámnam aki gyakran megkérdezi és mindig faggat elmondtam neki, hogy nem szeretem.

Nagyon árulgodó ez, hogy amúgy depresziós vagyok? Nem akarom h bárki megtudja...

tegnapelőtt 19:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy lehet, hogy jobban éreznéd magad a munkahelyeden is, 10-es, ha akkor, amikor épp van valami, nemcsak a semmi, mondjuk láttál egy jó filmet vagy olvastál egy jó könyvet, hogy kipróbáltál egy új éttermet, akkor ezt elmondanád. Beszélgetni, szocializálódni jobb, mint magányosan ellenni, mint a befőtt. Még a végén kiderülne, hogy nem is vagy olyan introvertált.
tegnapelőtt 23:48
 12/20 anonim ***** válasza:
#11 Jól érzem magam a munkahelyemen és szeretem a munkámat, ezért örülök, ha hagynak dolgozni (el is várom, hisz munkahely). Sose értettem, hogy miért baj, ha valaki nem a kollégáival akarja megosztani munkaidőben, hogy milyen könyvet olvasott, vagy mit vacsorázott. Az egyszavas válasz pedig bevált, kevésbé bunkó mint nem válaszolni, ha már a munkatárs nem érez rá sokadszorra sem, hogy nem vele szeretném megtárgyalni a magánéletem (munkaidőben).
tegnap 00:18
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
Azért az nem igaz, hogy a munkahely csak munkára való, mint ahogy az iskola se csak tanulásra. A munkahely egy kollegiális közösség, ahol magánéletről is lehet beszélni nap elején, végén vagy szünetben. Ez nem akadályozza a munkavégzést. Szerintem te csak nem bízol az emberekben.
tegnap 00:22
 14/20 anonim ***** válasza:
A kíváncsiskodás nem mindig érdeklődés.
tegnap 06:42
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is ezt tudom javasolni: gyors rövid válasz. Vannak olyanok, akik szerint a zárkózott embert át kell programozni, ezért kitartóan naponta faggatják, mert az milyen jó buli. Nekik köszönhető nagyrészt, ha végül teljesen lezár az illető és a munkahelyét is meggyűlöli. Bizalmat végképp nem fog érezni. A kérdés is a kéretlen faggatásra vonatkozik, nem arra, hogy önszántából beszél-e az ember ahhoz, akit szimpatikusnak talál.

A mindenáron felszínes csevegésbe bevonni akaró emberek a legfárasztóbbak, az érdeklődésük ritkán valós, és személyes sértésnek veszik, ha valaki nem akar velük mindent megosztani. Ha feléjük jelzed, hogy számodra ez kellemetlen, csak vérszemet kapnak.

tegnap 09:51
 16/20 anonim ***** válasza:
Ez egy alap udvarisassági gesztus, nem kell belelátni semmit. Te is gesztusértékű választ adj és kész
tegnap 10:50
 17/20 anonim ***** válasza:

A kérdező leírta, hogy szólt az illetőnek: neki kellemetlen az állandó faggatása. Ha csakazértis csinálja, az már nem udvariassági gesztus.

A melóhelyemen naponta végignézem, ahogy egymást kibeszélik. Kiszednek a másikból mindenféle magánéleti információt és visszaélnek vele vagy ellene fordítják. Egymáson köszörülik a nyelvüket. Vannak bizalmon alapuló kapcsolataim, de egyik sem munkatárs. Én is kizárólag semleges dolgokra válaszolok és csak röviden. Minek a színjáték.

tegnap 11:12
 18/20 anonim ***** válasza:
Sima udvarias sablon választ adj, ha ez a helyzet. Látod, hogy nem segített, hogy megkérted, ne faggasson. Még ha valós lenne az érdeklődése is mindent elront a nyomulással. Ha nem bízol benne, ettől pláne nem fogsz. Nálunk is van mindenkit „megmenteni” akaró. A kiszemeltje boldogan elvan a saját gondolataival, nem magányos, nem unatkozik, nem is tudna másból energiát meríteni, mint a nyugalomból és elmélkedésből, mert ő ilyen típus. Egy ideig jópofizik az ember az udvarias válaszokkal, persze, de van egy határ, különben tényleg kiég a munkahelyén.
tegnap 12:07
 19/20 A kérdező kommentje:

Nem ez volt. Oszinten erdeklodik, mar ott volt velem 2 panikrohamomnal is. De nem akarok beavatni a depresziomba. Szoval mindig sablonos valaszt adok neki,de akkor meg megkerdezi h miert hazudok. Erre mondtam legutobb azt h nem szeretem a kerdest es o elfogadta es nem kerdezi tobbet. Szoval normalis az emberünk.

A kérdés az h ti sem szeretitek ha megkerdezik?

Mert egybol elojon a fejembe minden rossz gondolat. Es hogy nalatok is igy van e vagy nektek semmi problematok

tegnap 14:28
 20/20 anonim ***** válasza:
Ugye nem gondolod, hogy másoknak nincs semmi problémája, csak neked van. De ez előtt az érdeklődő ember előtt nyugodtan megnyílhatsz, ha megbízható, mért ne. Neked is jobb, ha van kivel megbeszélni. Persze csak akkor, ha nem pletykás.
tegnap 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!