Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akaraterőt, önuralmat hogy...

Akaraterőt, önuralmat hogy lehet fejleszteni?

Figyelt kérdés

Van pár dolog az életemben amin szeretnék változtatni. Általában el is kezdem a változást, egy darabig magamra tudom erőltetni, de aztán nem bírom eléggé fegyelmezni magam és pár hét után visszatérek a korábbi rossz szokásaimhoz.

(Pár aktuális konkrét példa, hogy mikre gondolok: Szeretnék leszokni az esti nassolásról. Szeretnék jobban rendet és tisztaságot tartani otthon. Szeretnék sportolni. Ilyesmik. Szóval nem nagy dolgok és szerintem nem lehetetlen/irreális változásokat várnék el magamtól.)

Nincs akaraterőm, önuralmam és nem is volt soha. Ezt lehet valahogy fejleszteni, tanulni? Hogy vegyem rá magam arra ami rövid távon kellemetlen, hogy hosszabb távon előnyös változásokat érjek el?

okt. 29. 15:17
 1/8 Katona Dius ***** válasza:
Na erre én is kíváncsi vagyok, ugyanezzel kűzdök én is. Ideig-óráig megy, de utána valahogy visszaesek.
okt. 29. 15:32
 2/8 anonim ***** válasza:
55%

Van erre mód, dőlére nem ereszteném... elsőre annyit írnék, ezek EQ-tényezők. Tehát a kérdés az, EQ-t hogy fejlesztesz...

Ha esetleg úgy érzed, írj rám!

okt. 29. 15:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Futással lehet önuralmat növelni meg akaraterőt.
okt. 29. 15:55
 4/8 A kérdező kommentje:

Januárban kezdtem és júniusig jártam kitartóan futni, sokat fejlődtem is, aztán a kánikulában nem mentem, megfogadtam hogy ősszel újrakezdem. Még egyszer se voltam nyár óta, nem tudom rávenni magam egyszerűen. :(

(Pedig még szerettem is)

okt. 29. 16:27
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Tekintsd a rendrakást, takarítást sportnak. Dobj be egy zenét, és csináld táncolva.

Hidratálj alaposan.

Ha ez a kettő sikerül, kevésbé jön a nasivágy.

okt. 29. 17:29
 6/8 anonim ***** válasza:
Én mindig megdicsérem magam és ezen jót röhögök. De ilyen nagyon, cifrázom addig míg el nem kezdek nevetni. A nassolás meg olyan mint a cigizés. Jön az inger, nyúlnál érte. Tudomásul veszed, hogy most rágcsálnál/cigiznél. És csak figyelsz, ahogy elmúlik ez az érzés. Hullámokban érkezik, hullámként elengeded. És utólag visszagondolsz, milyen ügyes vagy, már mióta nem tetted.
okt. 29. 18:19
 7/8 A kérdező kommentje:

Na ez a kettő megvan, akkor is felzabálnék mindent este :(

Fúh hát nekem nem olyan mint a cigizés - régen cigiztem egy rövid ideig, azt abszolút bármiféle nehézség nélkül simán el tudtam hagyni. Van hogy sikerül egy-egy estét kibírnom nélküle pl vendégségben, de csak rosszul érzem magam utána, alig bírok elaludni stb, amint hazaérek rávetem magam valami kajára.

Az édesség nélkül még elvagyok, de a sós nélkül megőrülök.

tegnapelőtt 13:01
 8/8 anonim ***** válasza:
Harcművészet szerintem.
tegnap 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!