Miért kopott ki a Magyar emberekből az úriság, az ízlésesség?
Figyelt kérdés
Amit Jávor Pál, vagy Karády Katalin tudott. Az az úriság, kifinomultság és annyira jól állt nekik minden. A mai Magyarok meg, hát ne haragudjon meg senki, de egy szó jellemzi őket, nyomik, és semmi nem áll jól nekik.
Persze régen se volt mindenki Jávor Pál, meg Karády Kati, de osszesegeben, az átlag magyar is más volt. Sokkal kifinomultabb és ízlésesebb.
okt. 26. 17:21
1/17 anonim válasza:
Jól értem, hogy te akkor magadat is "nyominak" tartod?
2/17 A kérdező kommentje:
Nem vagyok magyar.
okt. 26. 17:24
3/17 anonim válasza:
Ebben az esetben viszont nem értem, hogy miért zavarnak téged pont a magyarok ennyire a több száz nemzet közül, amelyekről pont ugyanúgy elmondható ez. (Már annak részéről, aki így gondolja.)
4/17 A kérdező kommentje:
Itt élek, és feltűnt, hogy a régi Magyar ember, ízlésesebb volt. Gondoltam, kapok rá választ. Senkit nem szerettem volna provokálni.
okt. 26. 17:29
5/17 anonim válasza:
Minden nemzetből kikopott az "úriság, az ízlésesség". Nem tudom tisztában vagy-e vele, de Jávor a '30-as és a '40-es években élt, akkoriban kicsit más volt a világ, mint most. Nem Magyarország, a világ!
6/17 anonim válasza:
Mivel nem éltél a régebbi korokban, ezért csak egy idealizált képet próbálsz összehasonlítani a jelennel. Gondolom nem kell részleteznem, hogy ez miért probléma.
7/17 A kérdező kommentje:
Mindent tudok Jávor Pálról, amit tudni lehet, igen.
Persze, mindenhol megfigyelhető ez a hanyatlás, de Magyarországon a leginkább. Nézd meg a mai átlag Magyar férfit. Nagyon gyenge a felhozatal finom uriemberek terén :D
okt. 26. 17:33
8/17 A kérdező kommentje:
6. Sok öreget ismerek, ismertem. Bennük ez még most is él. Amiket meg mesélnek a fiatalsagukrol, öröm hallgatni.
okt. 26. 17:34
9/17 anonim válasza:
Az megvan, hogy a divat és a férfiideál is változott?
Te vagy a nem magyar troll, aki rokker európaiként definiálja magát nemzethez tartozás helyett?
10/17 A kérdező kommentje:
Mi a férfi ideál? Az izlestelen öltözködés, a bunkó, paraszt viselkedés, vagy a büdösség/igénytelenség? Ezt elmondják Magyarok is, akik ízlésesen, igényesek, hogy Magyarországon, szörnyű a helyzet ezen a téren.
okt. 26. 18:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!