Mennyire jellemző, hogy azok az idősek, akik több évtized óta autóztak, és a gépjármű vezetést abbahagyták, otthonülőkké váltak?
Figyelt kérdés
Az ismerősi körben két ilyen eset van. Egyszerűen felelősség teljes döntést hoztak, hogy nem vezetnek többet autót, de az egészségi állapotuk nem rossz. Az egyik család például teljesen átadta a Balatoni nyaralót a gyerekeknek unokáknak. Eddig autóval kb 70 perc volt az út benzin költséggel, simán el tudnának menni vonattal. Annyi lenne, hogy 15 perc az állomásig, 90 100 perc a vonat, majd a Balatonon újabb 20 perc séta. Ingyen utaznak. Egészségileg bírnák. Gyakorlatilag csak akkor mozdulnak ki otthonról , ha elengedhetetlenül fontos. Én azt hittem, hogy tömeg közlekedéssel gyalog ugyanúgy mennek majd mindenhova.okt. 25. 15:12
1/4 Katona Dius válasza:
Nálunk az volt, hogy papa látása már annyira megromlott, hogy már nem mert vezetni. Ő előtte is otthon ülő volt, csak akkor ment ki, ha hozzánk jött át (a szüleim pár házra laktak tőle), vagy ha boltba kellett menni. A kisebb dolgokat utána is megvette egyedül, a szomszedjában volt egy kis élelmiszerbolt, a nagybevásárlást utána apa intézte neki.
2/4 anonim válasza:
Vannak emberek, akik fiatalon is otthonülősek, sőt a legtöbb ember ilyen, alig járnak sportolni, baráti körük alig van, elmegy mellettük az élet és kb. csak dolgoznak meg alszanak…időskorban meg aztán már energiájuk, kedvük sincs semmihez. Persze vannak kivételek, akik idős korban is sportosak, utazgatnak, de ez a ritka ugye.
3/4 anonim válasza:
Nálunk nagyrészt kényszer miatt alakult így. Apám három éve lett özvegy, azóta sokat öregedett, pedig csak 67 éves és mindig fiatalos volt. Tesóm külföldön él, én viszonylag közel lakok hozzá, de nekem is megvan a saját életem, kisgyerek, nem tudok minden nap oda járkálni hozzá, legalábbis addig amíg nem feltétlenül muszáj. Ő egyébként rokkant is, gyalog csak nagyon rövid távú közlekedésre képes, az autó volt, amivel mindenhova el tudott jutni. Biciklizni tud még, de azt is csak a környéken, szóval azzal nem fog elindulni kirándulni. Az utóbbi egy évben nagyon megromlott a látása, nem tud már vezetni. Azóta eléggé otthonülő lett, de leginkább azért, mert nem bír menni.
4/4 anonim válasza:
Nem mindenki lesz otthon ülő. Párom papája amikor unatkozott akkor felült a vonatra, felment Pestre sétálni aztán hazament. Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy vasutas volt, szóval magát a vonatozást is szerette.
A másik mamája özvegy, ő is eladta az autót, a barátnőjével utazgatnak tömegközlekedéssel ilyen-olyan wellness hotelekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!