Éreztetek már olyat, hogy egyes emberek az illemszabályok kikövetelésével lelki terrort alkalmaznak?
Én egy ilyennek oda mondtam volna, hogy “ jaj elnézést nem is láttam hogy itt állnak mellettem, gondolom azt szerette volna megkérdezni udvariasan tőlem, hogy átadnám-e a helyemet önnek a buszon. Szívesen öregasszony, tegye le a seggét akkor a beszólogatás helyett! “. Aztán felállnék és ott hagynám.
Csak hogy érezze a stílust.
"A véneknél azt bírom, amikor nem szólnak, hanem megjegyzéseket tesznek egymás felé."
Jaaaj, igen, a klasszikus "mi bajod van, nem is hozzád beszélek" című passzív-agresszív stratégia. "Imádom."
Szerintem ez nem a vének sajátossága, hanem kifejezetten gyerekes dolog, általánosban, gimi elején szokták ezt nyomni, főleg a lányok. Ugyanakkor tényleg igazad van: az öregekre jobban jellemző, mint a fiatal felnőtt korosztályra. Nem tudom, hogy ez amiatt van-e, hogy második gyerekkorukat élik, vagy mert az ő generációjukban ez bevettebb viselkedés volt.
Anyósom pl állandóan ezt tolja, pl piacon odaszól nekem félhangosan, hogy "még ennyit kérni érte". Kib.szott kínos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!