Hogyan lehet leszokni a videójátékokról?
Ezzel, mint általában a függőségekkel, pótol valamit az ember, ami hiányzik az életéből. Nyilván, ha lenne jobb dolgod azt csinálnád, de addig erővel szerintem nem érdemes leszokni róla. Mert még mindig jobb, mint a falat bámulni.
Időnként pedig egy egészséges ember életébe is belefér.
Azt kéne megtalálnod, hogy mi hiányzik az életedből, ami helyett ezt csinálod.
Nem kell teljesen leszokni. Sok 30-40 kozotti munkatarsam is jatszik, legalabb heti szinten.
Sot, engem pont a gaming vitt elore, az ott tanult angol es tech tudassal most kulfoldon egy multinal kenyelmes melom van.
A kérdés lényege az, hogy mi az élet értelme, célja. Azt írtad, hogy a játék nem visz előre, nem hasznos. De gondolkozz el: amit hasznosnak tartasz, az valóban számít? Ott van pl. a nyelvtanulás, amit egy korábbi válaszoló említett; megtanulsz öt nyelven. Oké, és? Akkor nem fogsz ugyanúgy meghalni 70-80 évesen, mintha nyelvtanulás helyett játszottál volna?
Sokak szerint a játék az egyik legmagasabbrendű dolog, és sokak szerint az élet értelme, hogy élvezd, amíg lehet, de akkor miért akarnál leszokni róla?
Szóval találd meg, mi ad az életednek értelmet, és akkor könnyebb lesz priorizálni :)
Egyszerűen beleuntam a sok erőszakba, hentelésbe és a görcsös nyerni akarásba, mert a videójátékok döntő többsége erre az egyszerű kaptafára épül. (Mondjuk a 90-es évektől elkezdve szinte az összes game a látóterembe került valamilyen formában, szóval volt mire ráunnom.:-)
A végén maradt kb egy tucat játék, ami a kedvenceimmé váltak és nagyritkán azokat szoktam elővenni, hogy egy kicsit kikapcsoljam az agyam. (Jó kis kihívás volt, a legerőszakmentesebb játékok felkutatása is.:-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!