Hogy vészelitek át a téli félévet? Szeretitek a hideget vagy hozzám hasonlóan van aki szívből utálja?
Végigdepizem.
Igyekszem ilyenkor minden hétvégén túrázni, hogy a szabadban, világosban legyek. De a szürke sötét hétköznapok így is kikészítenek.
Már miért ne tenne jót valakinek a 40 fok? Nyáron 40 fokban tekertem bicajjal 30 km-t a tűző napon. Nekem a meleget nagyon bírja a szervezetem, semmi bajom tőle. A hideget viszont nem bírom elviselni, szóval csak a magad nevében írd, hogy neked nem tesz jót :-) Én meg utálom az öltözködést is, nyáron 2 perc reggel melóba menet az öltözködés, most meg mire megtalálom a ruhát az több percet vesz el, pedig nem válogatok, csak állandóan kutatni a szekrényben a vastagabb cuccokért elég sok. Hányinger egy időszak jön most fél évig ez az igazság. Fűteni is utálok, nyáron a melegben simán alszok még 30 fokos szobában is mint a medve.
Én idén nyáron szedtem össze valami influenzaszerű tünetekkel járó vírust, amiből több mint egy hónap alatt lábaltam ki (nem volt üres az orvosi váró). Télen nem kapok el semmit, vagy ha mégis, max egy hét alatt letudom. Ráadásul ilyen esetben télen iszol meleg teát, veszel meleg fürdőt, bekuckózol az ágyba, de a nyári kánikulában ezeket mégis hogy?
Nekem általában nincs gondom a hideggel, felöltözöm és megyek ki, imádok a természetben lenni, túrázni, sportolni. Ellenben 35-40 fokban nem is ajánlott a tűző napon lenni és megterhelő tevékenységet folytatni, ezt hangsúlyozni is szokták nyáron orvosok, meteorológusok. Lehet, hogy te pont bírod, de sokan nem, és nemcsak megterhelő, hanem veszélyes is.
Mondom mindezt úgy, hogy én is jobban szeretem a nyarat, mint a telet, de télen engem is inkább a korai sötétedés és a hetekig tartó napsütés nélküli időszakok viselnek meg, a hideg nem. A hőhullámokat viszon ki nem állhatom. A kellemes huszonpár vagy max 31-32 fok kellemes. De a legjobb talán a tavaszi vagy a koraőszi időjárás, most pl. nincs dögmeleg, de nincs hideg sem.
16+
Különben nekem is - több szempontból - jót tesz a nyári Napsütés. Nálam egyáltalán nem okoz kárt. Egy barátom szerint Vasember vagyok. :D Ellenkezőleg: rejtélyes bőrbetegséget csak az tüntet el és egészen október közepéig gyönyörű a bőröm. Most kezd újra rossz lenni a Napsütés nélkül. Immunbetegségnek hitték éveken át, de már kétszer tökéletes lett a vérképem és most mégis újra rejtély van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!