Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Jól járt el az eladó?

Jól járt el az eladó?

Figyelt kérdés

Szerettem volna venni a kisboltban innivalót, a hűtőpultban filctollal volt kiírva, hogy 425, nálam 470ft volt, így oda vittem a pénztárhoz és 475-öt mondott.

Mondtam neki, hogy 5ft hiányzik, kártyával meg nem lehet fizetni, így nem adta oda.

okt. 6. 06:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Azt a +50ft-os "dolgot" jobban és egységesebben kellene feltüntetni, vagy jelezni. Van olyan bolt, ahol odaírják az eredeti ár alá ezt a pluszt, szerencsére ők vannak többen, azonban sajnos jócskán vannak olyanok is, akik ezt nem teszik meg. Én is jártam már úgy, hogy hiába tudtam, hogy ez létezik, mégis meglepődtem, amikor a blokkon más ár szerepelt.

Az eladó jól járt el, bár az más kérdés, hogy én így is odaadtam volna azt az üdítőt.

okt. 6. 10:12
 12/16 anonim ***** válasza:

Nálunk szupermarketekben sincs feltüntetve az 50 Ft, nemhogy kisboltokban.

Nem rendelkeztél elég pénzzel, nem adta oda a terméket. Ennyi történt, ezen nincs mit megvitatni, hogy “jogos-e”, hogy nem tudtál fizetni és nem kaptad meg a terméket.

Ami nem jogos, az az, hogy nem lehet kártyával, esetleg átutalással fizetni. Ezt ugyanis 2021 óta kötelező biztosítani. Igen, akkor is, ha kis forgalom van meg egyéb kínok. Én nem is vásárlok olyan helyen, ahol szarnak erre, mert egyrészt támogatni sem akarom azt, aki úgy gondolja, hogy nem vonatkozik rá ugyanaz, mint másokra, másrészt egyszerűen tényleg nincs nálam készpénz vagy max pár ezer. Nem, nem az én dolgom azzal foglalkozni, hogy nekik drága a terminál meg egyebek. Utalni is lehet.

okt. 6. 11:06
 13/16 Fragments of Fantasy ***** válasza:
80%

"kártyával meg nem lehet fizetni"

Nem úgy van, hogy mindenhol törvényileg kötelező mostmár a terminál? Nincs kibuvó..

Egyébként jól járt el, most az más kérdés, hogy lassan már az 50 Ft-nak sincs semmi értéke.

okt. 6. 11:28
 14/16 anonim ***** válasza:
De, viszont vannak kisboltok, ahol van minimum a kártyára. Pl. nálunk is van. 700-800 Ft, hol mennyi.
okt. 6. 12:28
 15/16 Fragments of Fantasy ***** válasza:
68%

"ahol van minimum a kártyára. Pl. nálunk is van. 700-800 Ft, hol mennyi."

Úgy tudom, hogy nincs ilyen se. Legalábbis a jogszabály szerint. :D

okt. 6. 12:31
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem a terminál kötelező, hanem az elektronikus fizetési lehetőség biztosítása. Ezt lehet átutalással is, de a pos nyilván egyszerűbb mindenkinek. Már persze aki nem szarik a szabályokra.
okt. 6. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!