Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Jól járt el az eladó?

Jól járt el az eladó?

Figyelt kérdés

Szerettem volna venni a kisboltban innivalót, a hűtőpultban filctollal volt kiírva, hogy 425, nálam 470ft volt, így oda vittem a pénztárhoz és 475-öt mondott.

Mondtam neki, hogy 5ft hiányzik, kártyával meg nem lehet fizetni, így nem adta oda.

okt. 6. 06:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
89%
Ha 425 van kiírva (de biztosan), akkor a versenytörvény értelmében azon az áron kell eladnia, függetlenül attól, mit ad ki a pénztárgép. ez az ő belső saruk, ha nem jó ár van kiírva, azt oldják meg ők!
okt. 6. 06:20
 2/16 anonim ***** válasza:
98%
50ft a palack,azt nem szoktak kiírni.Kissé szemét volt,nem hiszem,hogy az az 5ft földhöz vágta volna.
okt. 6. 06:23
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
+50 Ft a per palack díja. Az eladó jól járt el.
 4/16 A kérdező kommentje:
Biztosan ennyi volt kiírva, egy kis cetlin, kék színű vastagon szedett filctollal. Nem volt oda írva, hogy +50, csak a 425.
 5/16 anonim ***** válasza:
99%
A +50 a palackon van, azt nem mindenhol írják ki. Szidhatod az eladót, de jól járt el. Én mondjuk 5ft-on nem hisztiznék, odaadtam volna neked.
okt. 6. 06:40
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Persze, 5 forinton nem problémázunk. Ez egy szemszög.

A másik szemszög pedig, amikor egy kisboltba tényleg mindenki csak egy üdítőért, vízért, apróságért szalad be, megfordul ott vagy 200 ember. Ha senkinél nem problémázunk 5 forinton, már 1000 forint. Biztosan nem a főnöknek kell betennie, hanem annak, aki nem problémázott rajta.

okt. 6. 07:10
 7/16 anonim ***** válasza:
90%
Sajnos jól. De én kötelezném a boltokat, hogy tüntessék fel a +50 Ft-ot is, mert úgy egyértelmű, mennyit kell fizetni a kasszánál.
okt. 6. 09:17
 8/16 anonim ***** válasza:
51%
Oké. De melyikünk megy kiszámolt pénzel vásárolni? Lehet hogy az egyik nap ennyi egy termék ára, másnap már 100ft-al drágább. Főleg a maszek boltoknál. Annyira árazzák be a termékeket, amennyire akarják. Neked kérdező, a bolti eladókkal van gondod, ha ilyen hisztit csapsz.
okt. 6. 09:34
 9/16 A kérdező kommentje:

Hisztiztem volna?

Szerintem is jogosan járt el, csak a vélemények érdekeltek.

okt. 6. 09:46
 10/16 anonim ***** válasza:
9%
Azokat megkaptad, és te buktad a kérdést.
okt. 6. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!