Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek többsége tényleg...

Az emberek többsége tényleg nem mer szembenézni a rossz dolgokkal?

Figyelt kérdés
Sokszor úgy látom hogy az ember nem szereti ha van egy rossz dolog azzal a szembe kell néznie, én nagyon realista vagyok talán kicsit pestimista ezt bevallom, de sokszor az tapasztalom ha valami rosszat mondok tényeket, akkor elkezdenek ellenkezni, meg nem úgy van, meg megkeseredett vagyok és társai... gondolok itt arra hogy pl. felhozom azt hogy majdnem minden házasság tönkremegy ,rengeteg a válások száma, a hűtlenség nagyon gyakori a párkapcsolatokban, ha ezeket mondogatom egyes ismerőseimnek főleg nőknek akkor én vagyok a negatív én vagyok a megkeseredett én vagyok a rossz ember...
okt. 1. 18:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

#5 A magadfajta gondolkodása:

Van egy autó.

Szerinted nem jó autó.

Szerintem jó autó.

A magadfajta megmagyarázza, hogy márpedig nem jó autó és "nem merek szembe nézni a rossz dologgal" miszerint nem jó autó. Holott az én véleményem szerint az továbbra is egy jó autó.

okt. 2. 11:49
 12/14 anonim ***** válasza:

Én eleve nem szeretem amikor valaki igyekszik semmitmondó jelzőkkel általánosítani a saját véleményét, főleg ha ezt kéretlenül teszi.

Lásd kérdés:

MAJDNEM MINDEN házasság tönkremegy (statisztikailag nem igaz)

RENGETEG a válások száma (Mihez viszonyítunk? Eleve ez alapján kijelenthető, hogy RENGETEG ember nem válik el)

NAGYON GYAKORI a hűtlenség (Megint mihez viszonyítunk? Hiszen a kapcsolatok többségében nincs jelen)

okt. 2. 12:01
 13/14 anonim ***** válasza:

házasság -> válás, hűtlenség, kapcsolati erőszak

igen, ezek nagyon jó "autók" lehetnek, lol

na pá, kis jelentgetős házmester-merevedés

okt. 2. 14:33
 14/14 Katona Dius ***** válasza:

Mert sokan úgy vannak vele, homokba dugják inkább a fejüket, hátha elmúlik magától az a bizonyos gond. Van hogy igen, de vannak olyan problémák, amik nem. Én is realista vagyok, nem szeretek se a szőnyeg alá seperni semmit, se halogatni. Szeretem felmérni, az adott dolog az a fajta-e, ami megoldódik magától (ha igen, akkor nem foglalkozom vele), vagy figyelmet igényel (ilyenkor foglalkozom vele).

Illetve olyan problémákkal sem foglalkozom, ami engem nem érint. Csak felesleges energia pazarlás.

Plusz kissé paranoid vagyok, így ha döntést hozok (pláne, ha nagy döntést), akkor igyekszem előre felmérni, abból később milyen probléma merülhet fel és azt hogy lehetne megoldani gyorsan és egyszerűen.

okt. 2. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!