Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az gáz ha azért nem merek...

Az gáz ha azért nem merek boltban dolgozni mert félek hogy az ismerősök meglátnak?

Figyelt kérdés

okt. 1. 10:28
1 2
 11/15 Tejesbaba ***** válasza:
100%

Szia, többet is írhattál volna, pl. mért félsz attól, ha az ismerőseid meglátnának? Én úgy vettem le a kérdésből, hogy te magad, nem éreznéd cikinek, ha boltban dolgoznál. Sokan sokszor, szokták azt mondani, hogy nem érdemes mások véleményével foglalkozni, (de valójában ez is egy árnyaltabb dolog) ez pláne akkor igaz, ha az felszínes és rosszindulatú!

Legalább jobban megismernéd, az ismerőseidet! Ki lenne az aki semleges lenne, ki az aki kevesebbe venne, vagy éppen többe!

Én speciel nem szeretnék olyan ismerősöket, akik emiatt engem lenéznének..........A saját életedről van szó! Diplomával is voltak már árufeltöltők, meg sima érettségivel is felső vezetők. Tudod, mindig lesznek olyan emberek, akik azt gondolják hogy más munkája már kevesebbet ér attól, ha nem kell hozzá diploma (nyilván sokan vannak olyanok is, akik nem így gondolják), és sajnos a fizetések sem mindig teljesen igazságosak, de ennek is nyilván megvannak az okai, mondjuk öt felső vezető fizetése/fizetés emelése, sokkal kevesebb költség, mint ha több száz munkás (akikre létszámilag sokkal nagyobb szükség van) bérét akarnák számottevően megemelni.......ehhez az ország gazdaságának kéne pengébbnek lennie, de ebbe nincs értelme jobban belemenni................

Tudod, én amikor pályakezdő voltam, közmunkára (havi 65 ezer forintról beszélünk 2013-14-ben) nem akartak felvenni (két alkalommal is volt ilyen!), azért mert pályakezdő vagyok. Nem tudom milyen az anyagi helyzeted (semmi közünk hozzá) én ismerek olyat, akinek jól megy, és mégis dolgozik (szobafestőként), ráadásul egy lepukkant autója van. Ha dolgozni szeretnél, ne érdekeljen más véleménye, pláne ha az negatív irányodba! Akkor is ha jól állsz anyagilag, ha meg kevésbé akkor meg pláne ne foglalkozzál azzal, hogy más mit fog gondolni! Nem egyforma lapokat kapunk az élettől, és sajnos ezeket sem az alapján, hogy ki mennyire értékes ember valójában is, ha ez így működne, és mindenki olyan munkát/munkákat végezne, amikben a legjobb lehetne, teljesen más/jobb világ lenne.

okt. 1. 15:01
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem gáz. A munka nem szégyen. Inkább ülsz otthol segélyen? Akik meg ezt kibeszélik, azokkal nem érdemes még szóba állni sem. Van diplomás munkatársam, mint árufeltöltő. Inkább becsülöm, mert nem hisztizik.
okt. 1. 18:48
 13/15 Katona Dius ***** válasza:
100%

Mit gondolnának? Kell a pénz, mert mindenki abból él (ők is abból vásárolnak) és elmentél dolgozni.

Szerintem nincs olyan (törvényileg elfogadott) munka, ami gáz vagy szégyenletes lenne. Minden munkát el kell végeznie valakinek és nem kevesebb egy takarító se, mint egy igazgató. Én úgy vagyok vele, inkább az a lényeg, ki hogy végzi a munkáját. Lehet egy takarító teljesen precíz és azt jobban tudom tisztelni, mint egy öltönyös valakit, aki teljesen slendrián a munkájában.

Szóval ha elmész a kereskedelembe és jól végzed a munkádat, az nem gáz. Ha bunkózol és szarul végzed, az gáz. De itt nem a munka milyensége, hanem az elvégző személy viselkedése szerintem a lényeg.

okt. 2. 16:28
 14/15 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem azért ez összetettebb probléma és nem olyan egyszerű.

Mert ha pl. diplomával elmegy boltba vagy takarítani, akkor hiába lesz némi pénze, ha sokan lekezelik, lenézik és azt hiszik hogy egy lusta, tanulatlan idióta, akkor még a saját önbecsülése is romba dől.

És azt nem tudja pótolni, csak úgy megvenni a boltban, hiába lesz pénze.

Persze a munkanélküliség is alá tudja ásni az ember önbecsülését, de szerintem a kérdező mindenképpen próbálkozzon első körben olyan munkakör betöltésével, amit ő saját maga nem érez gáznak illetve ahol nem érzi gáznak azt, ha az ismerősei meglátják!

Hiszen elsősorban neki magának kell együtt élnie a döntésével és teljesen irreleváns, hogy itt egy pár idegen mit mond.

Szerintem az a gáz, ha az ember olyasmit csinál, amiben nagyon rosszul érzi magát, mert az végül meg is betegítheti és akkor majd költheti a pénzét gyógyszerekre, nem éri meg!

Tanulj ki másik szakmát, keresd a lehetőségeket, ha végképp semmi normális nem akad, de ne add fel!

És olyat meg főleg ne csinálj, amit nem akarsz csak azért, mert más azt mondta. Kivéve, ha az éhenhalás a tét.

Hidd el, senkit sem fog érdekelni, hogy te xarul vagy, tehát neked magadnak kell keresned olyan területet, ahol a kérdésed fel sem merül.

A bolt jó lesz végszükség esetén is, hiszen oda mindig van felvétel és hidd el, nem véletlenül...!

okt. 3. 10:32
 15/15 anonim ***** válasza:
57%
Ja, és nem csak az számít, hogy mások mit hisznek, hanem az is, hogy hogy bánnak veled és ha nagyon xarul, akkor te még rosszabbul fogod magad érezni, mint előtte.
okt. 3. 10:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!