Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Igaz az hogy az Alföldi...

Igaz az hogy az Alföldi emberek egyszerűbbek,butábbak és zárkózottabbak?

Figyelt kérdés
Személyes tapasztalatokat szeretnék ne ez egy egyszerű tagadast vagy helyeslest.
ma 20:08
 1/10 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok az de mégis butának és zárkózottnak érzem magam. Na most ilyenkor mi van?
ma 20:11
 2/10 A kérdező kommentje:
1# az hogy ez irreleváns a kérdés szempontjából. Azt szeretném megtudni hogy ki mit tapasztalt.
ma 20:17
 3/10 Noren1989 ***** válasza:

Egyértelműen.

Engem is csak a p-na, trollkodás, a munkám, hobbim érdekel, semmi más.

Zárkózott is vagyok.

Meg szegedi is.

ma 20:18
 4/10 anonim ***** válasza:

#3 engem meg még azok se… 😶😄😄😄 (kis túlzással)

Egy szintén szegedi

ma 20:22
 5/10 anonim ***** válasza:

3

Annyi évesen nem is csodálkozom. :P

ma 20:36
 6/10 anonim ***** válasza:
A fél családom alföldi. Nem tapasztaltam ezt. Éltem is ott öt évet, otthon éreztem magam közöttük.
ma 20:46
 7/10 anonim ***** válasza:

Azt erősen valószínűsítem, hogy zárkózottabbak, mivel jellemző az hogy az emberek elkülönülten külterületeken, tanyákon élnek. Emellett az ott élő emberek (ez nem tudom miért van pontosan), de általánosságban a legkevésbé vallásosak az országban, ami szintén növeli az esélyét, hogy nincs egy igazán meghatározó közösség, aminek az aktív részesei.

Az, hogy egyszerűbbek, vagy butábbak lennének nem megfogható, mérhető fogalom.

ma 21:46
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nem igaz, vannak alföldi ismerőseim, meg nem alföldi ismerőseim és teljesen vegyes, hogy mennyire vág az eszük vagy mennyire nyitottak. A zárkózottságról én pont a fordított sztereotípiát hallottam, a sík vidéken élők elvileg nyitottabbak, a hegyes-dombos vidéken élők zárkózottabbak. Ezt sem tartom amúgy helytállónak.

A családi háttér viszont meghatározó, akiknek olyan szülők jutottak, akik 3-4 összefüggő, értelmes, nyelvtanilag helyes mondatot nem tudnak összepakolni, azokkal nem nagyon lehet magasröptű témákról társalogni. Ettől viszont még lehetnek nagyon rendes emberek.

ma 21:54
 9/10 anonim ***** válasza:
Hát az jó nagy szívás lenne tekintve hogy az ország kétharmada az Alföld…
ma 21:55
 10/10 anonim ***** válasza:
Persze, minden relatív, így akár lehetnek ilyenek is, de kihez képest?
ma 22:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!