Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Baj, ha valaki nem szereti a...

Baj, ha valaki nem szereti a puszilkodást?

Figyelt kérdés

Igazából ez egy kulturális dolog is, mert például németeknél nem szokás, ott mindenki kezet fog egymással, férfiak és nők is, az amerikaiaknál sincs, ott inkább ölelkeznek.

Én nem szeretem, főleg, hogy nagy rokonságom van és mindenkit végig kelljen puszilni, sok öregasszonyt és néha még férfiakat is. Igazából gyerekeknél sem értem miért mondják örökké nekik, hogy "adj egy puszit a bácsinak/néninek" mikor ehhez egyfajta bizalom kell az ők korukban is és amikor veszik ki a cumit a szájukból és egy olyan nyálas puszit kapok tőlük, fúj, de utálom. Rokonoknál már kiharcoltam, hogy ha jövök csak egyet intek mindenkinek, hogy szevasztok, hagyjanak békén

.

Baráti társaságban néha érzem, hogy kicsit furán jön ki, mert ha vegyesen vagyunk fiúk és lányok, sok fiú van, akik megpuszilják a lányokat én is néha, ha úgy adódik a helyzet és látom, hogy mindenki csinálja, de alapból nem tenném. Ez nagyon furcsa a lányoknak? Nem ítélnek el ezért?

szept. 26. 10:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj.
szept. 26. 10:48
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy baj, én is utálom. Ezért én be is szüntettem ezt a kényszerpuszilkodást, mert nekem ez nem komfortos még családtagokkal sem. Egyedül a férjemmel "puszilkodok".
szept. 26. 10:49
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Engem milliószor lebunkóztak már emiatt, de akkor sem vagyok hajlandó puszizkodni, vagy ölelgetni másokat. Lassan értik meg sajnos, ha valakinek ez nem jön be.
szept. 26. 10:58
 4/12 anonim ***** válasza:
74%

"Sziasztok, üdvözlök mindenkit, puszit nem szeretnék."

Ha valaki bunkónak néz, az még nem szokta meg tőlem. Aki megszokta, tiszteletben tartja, tudják, hogy ettől még kedvelem őket. Ha nőként megismerek valakit, akkor mindig kezet nyújtok neki.

szept. 26. 11:07
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Igazad van,kezfogasnal nem kopik le a smink.
szept. 26. 11:32
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, én is utálom. Csak a páromat és a gyerekeimet puszilgatom és ölelgetem, másokat nem.
szept. 26. 11:46
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, én is csak családtag/rokon esetében engedem, baráti kör, ismerősök, munkatársak esetében nem. Nem is feszengek emiatt, megmondom, hogy nem vagyok "puszilkodós". Nem volt még ebből baj soha. Viszont olyat szoktam, hogy ha valakinek például szívből gratulálok valamihez, vagy régen láttam és megörülök neki, akkor megölelem. Ezt egyébként én kevesebbnek/távolságtartóbbnak érzem, mint a puszit (a fejünk sehol nem ér össze), de el tudom képzelni, hogy van, aki félreérti, úgyhogy már vigyázok ezzel is. Onnan maradt meg nálam, hogy éltem olyan országban, ahol ez sima köszönés volt. Szóval soha nem tudhatjuk ki hogy reagál valamire és miért pont úgy.
szept. 26. 11:55
 8/12 anonim ***** válasza:
53%
Sose szerettem, már kezet se fogok senkivel csak a legszükségesebbekkel, gyűlölöm a formalitást, különben se ér semmit, egyedül a másik nemmel való intimitás jöhet szóba.
szept. 26. 13:13
 9/12 anonim ***** válasza:
52%
Soha nem szerettem én sem. Ez az egy pozitív hozadéka volt a covidnak, akkor sem, és azóta sem kényszerpuszilkodok.
szept. 26. 18:30
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem baj ez, sokan vannak így, még a környezetemben is.
szept. 26. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!