A magyarok miért boldogság ellenesek?
Ez mentalitástól is függ. Afrikában nagyobb a szegénység, mint itt, a mentalitás mégis vidámabb, életigenlőbb. Latin-Amerikában úgyszintén.
Itt a pesszimizmus népbetegség, a kedvetlenség szintén. Talán az is benne van, hogy itt erősebb az a mentalitás, hogy annyit érsz, amennyi vagyonod van. Afrikában meg ha kunyhóban élsz, akkor se néz le a környezeted és sokat süt a nap. Az emberek tudják, hogy szegénység ide vagy oda, egy életünk van és próbálnak jókedvűek lenni.
234-es
"itt erősebb az a mentalitás, hogy annyit érsz, amennyi vagyonod van."
Teljesen igazad van!
"Teljesen igazad van!"
. Ezzel el is árultál mindent magadról.
A legfontosabb probléma az, hogy a magyar képtelen felelősséget vállalni: mindig mindenért más a hibás. "Én", hogy mit tettem/nem tettem magamért meg, arról nem gondolkodik. Ez a legnagyobb probléma és itt jön, be, hogy "...mások boldogtalanságának sokan jobban örülnek,meg irigyek és kárörvendők..", mert így van idejük a másikkal foglalkozni, a saját xarukkal meg nem.
Érdemes elolvasni Csernus: "A magyar" c. könyvét. Minden benne van, megoldási opcióval együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!