Miért vagyok ilyen kötekedő?
Figyelt kérdés
Utálom ezt magamban, de ugrok a helyesírási hibákra. Én sem írok tökéletesen, főleg nem messengeren. Nem mindig figyelek, de ami egyértelműen nem lustaság, attól szó szerint késztetést érzek, hogy kijavítsam. Ma pl anyósom (aki állítása szerint jó helyesiró), azt írta: 7.-ik és 28.-án. És nem javítom ki, mert nem akarok kötekedni, de elképesztően zavar. Mit csináljak, hogy ne foglalkozzak ilyenekkel?szept. 17. 16:07
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) saját magamra is dühös vagyok, ha elírok valamit
szept. 17. 16:27
4/7 anonim válasza:
1
Ezeken kívül van még ott egy hiba. :P
5/7 Senior Séf válasza:
"7.-ik és 28.-án."
60 éve bizony, még így tanultuk.
6/7 anonim válasza:
Szerintem én te vagyok, úgy beszélem az édes anyanyelvem, hogy rendszeresen használom a "nem-e lehetne-e" szófordulatot, de közben meg rommá triggerel, mikor a főnököm, akire egyébként felnézek mert egy kiváló szakember, küld egy e-mailt, amiben hemzsegnek a helyesírási hibák, és nem az, hogy elgépelt valamit, hanem egybe- és különírandó dolgokat keveri, dupla T-k szimpa T-v válnak (tetétek tettétek helyett), annyira csapnivalóan ír, mintha egy hatéves fogalmazását olvasnám, és át se jön a mondandója, mert elakadok ott, hogy AZT NEM ÍGY ÍRJÁK.
7/7 anonim válasza:
Tippet, sajnos, nem tudok rá mondani, de engem is elég szépen zavarnak az ilyenek, pedig velem is megesik, hogy rosszul írok le valamit.
Lehet, hogy egy idő után már nem is fog zavarni, amikor elírást, helytelen dolgot látsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!