Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem tudott érzelmileg...

Miért nem tudott érzelmileg megfogni soha semmi?

Figyelt kérdés

Ha pl egy filmben/könyvben van olyan, hogy valaki meghal vagy valami tragédia történik. De akár a való életben is egy közeli rokon/barát/ismerős halála, betegsége stb abszolút nem fog meg érzelmileg.

Szellemileg felfogom, hogy mi történik, de ennyi.

Pozitív irányban sem, szóval nem érzek örömöt mások öröme miatt sem a való életben, sem könyvben/filmben.

Más is van aki ilyen?

szept. 16. 23:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%
Pszichopátia?
szept. 17. 00:41
 2/12 anonim ***** válasza:
11%
Nem annyira ritka ez. Az sem biztos, hogy probléma. A mai vilagban az embereket az erzeseik kielesere nevelik. Ez egyreszt nem volt mindig igy, masreszt korantsem biztos, hogy ez a jo irany. Az erzelmek az embereket kiegyensulyozatlanna teszik. A stabil kiegyensulyozott elet feltetele, hogy ne legy erzelgos.
szept. 17. 03:21
 3/12 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem is pszichopata vagy.
szept. 17. 05:53
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy azt írtad, "soha", de tényleg egészen kicsi korodtól fogva jellemző volt ez, és nem "csak" később alakult ki valami hatására?
szept. 17. 20:27
 5/12 A kérdező kommentje:
Tényleg mindig ilyen voltam. Gyerekként se értettem mitől hatódik meg valaki, vagy mitől érez együtt egy filmszereplővel mondjuk. (pl Titanic meg hasonló klasszikus "zsebkendőt elő" filmek/könyvek)
szept. 17. 20:41
 6/12 anonim ***** válasza:
64%
Lehet pszichopátia, lehet skizoid személyiségzavar, vagy alexitímia. Ennek megállapítása szakember feladata.
szept. 19. 21:53
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

Nem új keletű észrevétel.

"társadalmunkban bárkit halálra ítélhetnek, aki nem sír az anyja temetésén"

/Albert Camus Közöny c. regénye 1955./

szept. 19. 22:00
 8/12 anonim ***** válasza:
23%

Lehet hogy azért mert nincs feladatod az adott helyzetben, ahol segíteni tudnál, simán sajnálkozni meg nem fogsz, mert azalatt hasznosabban is tölthetnéd az idődet. Az ember olyan dolgokat szeret csinálni ami épp megfelel a képességeinek.

A pszichopatának szerintem a céljai is rosszak, és torzult a személyisége,, nemcsak annyi hogy nem sír a filmeken meg ahol elvileg sírni kell.

szept. 20. 04:05
 9/12 A kérdező kommentje:

6-os: Az alexitímia kizárt, már korábban néztem. A pszichopata vagy a skizoid lesz az. Hogy lehet megkülönböztetni?

8-as: Nem hiszem. Szerintem rengeteg pszichopata van aki nem kifejezetten gonosz, egyszerűen csak nem érdekli senki és semmi a világon csak saját maga. Én is ilyen vagyok belülről.

Nem fogok azért odamenni valakihez, hogy pofon vágjam. Viszont ha kell valami tőle, akkor megszerzem ha úgy el tudom venni, hogy utána nem derül ki ki lopta el.

szept. 20. 08:21
 10/12 anonim ***** válasza:

Hogyan lehet egy semleges -tényszerű- válasszal "kiérdemelni", a 0%-os minősítést?

/nincs különösebb jelentősége csupán kíváncsi vagyok/

#7.

szept. 20. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!