Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az oka annak, hogy a...

Mi az oka annak, hogy a szakik, akiket az ember munkával kínál meg, egyszerűen nem jönnek a megbeszélt időre?

Figyelt kérdés

És amikor rájuk ír az ember, és közli, hogy nem tud tovább várni, azt válaszolják, hogy azonnal indulnak. Nem tudnak olvasni? Nem veszik figyelembe, hogy igen, most mindenkinek el kellett mennie itthonról, tehát nem alkalmas.

Aztán elkezdenek hívogatni nyocszor-tízszer egymás után, és ha nem veszed fel, mert ugyebár közölted, hogy más dolgod van, akkor még ők vannak megsértve.

#Megbeszéltek be nem tartása
szept. 16. 13:55
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Van olyan szakember, aki viszont előleg nélkül neki sem áll, lehet, hogy ezért nem erőltetik a te megrendelésedet. Teljesen idegen ember vagy számukra, lehet, hogy megcsináltatsz valamit, végez, aztán nem fizeted ki. Max. beperelni tud, aztán vagy lesz belőle valami évek múlva, vagy nem.
szept. 22. 18:08
 32/37 A kérdező kommentje:

Nem is kért előleget tőlem még soha senki. Miért kért volna, ha az anyagot én vásárolom? És, úgy látszik, hozzáállásom alapján biztosak benne, hogy fogok fizetni.

Oda-vissza is működik: ha előleget adok és mégsem jön, akkor meg én futhatok a pénzem után. Nem? Vagy szerinted a megrendelő kevésbé fontos, mint a szaki?

Majd ha megdolgozott érte, akkor fizetek, de ez a kérdés még soha nem merült fel. Inkább az, hogy ha nekik közbejön valami, akkor nem tartják fontosnak, hogy tájékoztassák a megrendelőt, később fognak jönni, vagy másik napon. Legtöbben nagyon el vannak szállva maguktól. Azt hiszik, hogy csak ők fontosak, a megrendelő pedig álljon haptákban addig, amíg ők méltóztatnak esetleg odamenni. Erről van szó, nem kéne az előlegre terelni a kérdést.

Azzal például mi van, hogy hónapokig nem ad árajánlatot? Még az előleg kérdése fel sem merült. Sürgetésre csak azt írja, hogy majd fog adni. Természetesen másikat kerestem, mert ezt az árajánlatot öt perc alatt össze lehetne hozni. Csak még csicskáztat egy kicsit, mert önértékelési problémái vannak, és így vezeti le. Csakhogy én már találtam másikat, de most én nem közlöm az eredetivel, hogy már nem kell, hadd szenvedjen egy sort.

szept. 23. 06:47
 33/37 anonim ***** válasza:

"Oda-vissza is működik: ha előleget adok és mégsem jön, akkor meg én futhatok a pénzem után. Nem?"

De, természetesen így van.

"Azt hiszik, hogy csak ők fontosak, a megrendelő pedig álljon haptákban addig, amíg ők méltóztatnak esetleg odamenni."

A megrendelő is azt hiszi, hogy csak ő van, a szakember meg dobjon el mindent és rohanjon hozzá.

"Azzal például mi van, hogy hónapokig nem ad árajánlatot? Még az előleg kérdése fel sem merült. Sürgetésre csak azt írja, hogy majd fog adni. Természetesen másikat kerestem, mert ezt az árajánlatot öt perc alatt össze lehetne hozni. Csak még csicskáztat egy kicsit, mert önértékelési problémái vannak, és így vezeti le. Csakhogy én már találtam másikat, de most én nem közlöm az eredetivel, hogy már nem kell, hadd szenvedjen egy sort."

Nem ér rá, elhúzódik a már folyamatban lévő munkája, nem csicskáztat, van 10-20 árajánatra váró ügyfele, 3-4 folyamatban lévő munkája, magánélete és nem jutott el még a tiédig.

szept. 24. 06:51
 34/37 anonim ***** válasza:
Akkor ne verje már át a megrendelőt, ne hitegesse hanem mondja azt zűrös időszaka van, úgy tudja bevállalni hogy majd 1-2 hónap múlva valamikor. Nem pedig hogy jövő héten, aztán eltünik, meg b*szik felvenni a telefont! Majd nagy kegyesen amikor felveszi belehazudik hogy jajj már akartalak hívni/ott voltam a háznál nem jött ki senki, és akkor ad megint valami fals időpontot amikor nem jön. Az ilyen sz*r embereket azért ne mentsük már fel! Vannak normális szakik is bőven, akik precízek, megígérik akkor ott is lesznek, ha mégse akkor hívnak időben telefonon előtte. Mi is ilyenek vagyunk, akikkel a lakásomban dolgoztattam nagyrészt ők is ilyenek voltak mind. Az összes többi kóklert meg ki kell szórni, mert nem megbízhatóak.
szept. 24. 07:06
 35/37 anonim ***** válasza:
100%
Ebben a k*rva országban nagyon sok ember fordítva ül a lovon. A csok alatt meg a "nemzeti" építkezések alatt nagyon sok szaki de még az utolsó segédmunkás is nagyon jól élt. Ez eltorzította a piacot, meg főleg az emberi hozzáállásukat. Majd most hogy jönnek az ínséges idők, visszakoppannak a valóságba. Bár tartok tőle aki sz*r ember az inkább majd csak többet fog lopni csalni hazudni, hogy behozza a hiányt. És megint a normális, jóindulatú emberek szívják meg. Vagy a tisztességes szakik, amikor őket is így kezelik.
szept. 24. 07:09
 36/37 anonim ***** válasza:
100%

"Nem ér rá, elhúzódik a már folyamatban lévő munkája, nem csicskáztat, van 10-20 árajánatra váró ügyfele, 3-4 folyamatban lévő munkája, magánélete és nem jutott el még a tiédig."

És akkor rendben van, hogy hiteget, hogy majd holnapután, jövő héten, akármikor küldi, aztán szarik rá? Meg szó nélkül felszívódik, nem válaszol semmire, telefont nem veszi fel? Szerintem rohadtul nincs. Mondja azt, hogy most nem fér bele neki a meló, vagy majd csak 2 hónap múlva fér bele, ne ígérjen olyat, amiről már az ígéret pillanatában tudja, hogy nem fogja tudni betartani. Ez ennyire egyszerű. És akkor ja, lehet megsértődni, mikor 3 hónap után visszaszédeleg, hogy a megrendelő már keresett mást és nem szólt.

szept. 24. 11:06
 37/37 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit amúgy ja, egyes "szakik" olyan szinten fordítva ülnek a lovon, mint mondjuk az ügyintéző aki utálja az embereket, szivatja őket, és egyfajta kegyet gyakorol ha nagy kegyesen méltóztatik normálisan elintézni 1-1 ügyet. Szinte érződik hogy elvárná borulj le elé hálából, meg hogy tőle függesz. Holott egy sz*ros közszolga, és normálisabb helyeken így is van. Vagy az ügyelet, hogy munkaidőben alszik és akkor rajtad veri le hogy te zavarni merészelted hogy ügyeleti időbe odamentél mert 40 fokos lázas a gyerek. Ez a 33-as eszmefuttatás meg kb ugyanezekre nagyon jó példa, csak szaki oldalról. Egyébként ilyen szempontból nagyon hasznos komment, mert így meg lehet látni egyes szakik miért állnak így hozzá, mint amit a kérdés pedzeget. És tartom magam a korábbi megállapításaimhoz, az ilyen embereket kell minél nagyobb ívben elkerülni. Meg főleg nem várni rájuk még egy hetet se, mert nem lesz belőle semmi jó.
szept. 24. 15:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!