Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az oka annak, hogy a...

Mi az oka annak, hogy a szakik, akiket az ember munkával kínál meg, egyszerűen nem jönnek a megbeszélt időre?

Figyelt kérdés

És amikor rájuk ír az ember, és közli, hogy nem tud tovább várni, azt válaszolják, hogy azonnal indulnak. Nem tudnak olvasni? Nem veszik figyelembe, hogy igen, most mindenkinek el kellett mennie itthonról, tehát nem alkalmas.

Aztán elkezdenek hívogatni nyocszor-tízszer egymás után, és ha nem veszed fel, mert ugyebár közölted, hogy más dolgod van, akkor még ők vannak megsértve.

#Megbeszéltek be nem tartása
szept. 16. 13:55
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

20-as: egyáltalán nem arra gondoltam, hogy percre pontosan legyen itt. De akármilyen kiszámíthatatlan a közlekedés, azért egy két órás időintervallumot csak be tud tartani.

Ha meg valami közbejön, akkor legyen szíves telefonálni. Ugyanis nem csak neki van sok dolga, hanem a megrendelőnek is.

És ha a megrendelő a lábát akarja lógázni abban az időben, amikor a szakit várja, akkor sem illik készenlétben tartani, ráadásul hiába.

Az elemi tiszteletet adja meg már a méltóságos szaki is a megrendelőnek.

Ne már nekem kelljen az ő lelkével törődni, és figyelembe venni az ő leterheltségét. Annyit vállaljon, amennyit elbír.

szept. 17. 07:12
 22/37 anonim ***** válasza:

21-es!

Gyakran történik veled ilyen? Mert szerintem előfordul nagyobb csúszás, de 90%-ban 1-2 órás időintervallumba bele szoktak férni. Mit szólnál, ha szerelné nálad valaki a hűtőt, szét van már szedve, egyszercsak azt mondaná, hogy mennie kell a következő helyszínre, majd egyeztessetek egy másik időpontot amikor visszajön folytatni?

90%-ban működik a dolog kisebb csúszásokkal. A másik lehetőség az lenne, hogy mondjuk csak napi 1, vagy 2 munkát vállal be, csak akkor annak az 1, vagy 2 embernek kellene kifizetni azt a pénzt, amit most 4-5 ember fizet.

szept. 17. 07:48
 23/37 anonim ***** válasza:
22: mondjuk azt még mindig nem értem én sem, hogy ha látja, hogy nem fog tudni jönni időben, akkor miért nem lehet megfogni azt a kva telefont, és jelezni, hogy nem ér ide. Vagy legalább felvenni, ha az ember, aki várja, keresi. De neeem, eltűnnek napokra, akár hetekre, elérhetetlenek, aztán csodálkoznak, hogy mit pattog a megrendelő. Dehogy működik 90%-ban kisebb csúszásokkal, 10-ből 6 legalább ilyen tróger.
szept. 17. 08:50
 24/37 A kérdező kommentje:

22-es: ha elolvastad volna, amit írtam, akkor látnád, hogy 1-2 órás intervallumot írtam. Egyébként ha valami közbejön, egy telefont azért meg lehet engedni.

Hogy felétek 90 %-ban betartják, az nyilván azért van, mert Budapesten laksz. Vidéken nagyon sokkal kevesebb szaki van, ezért mindent megengednek maguknak.

Hogy neki mi éri meg, az mennyibe kell, hogy érdekeljen engem?

szept. 17. 13:50
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
Az én olvasatomban kétfajta szakember van, a tényleges profi aki emberileg is tisztességes jó arc, meg a megbízhatatlan link figurák, na ők többnyire munka terén is gányolnak vagy bajt csinálnak. Persze van amikor megbízhatatlan és profi, de az viszonylag ritka, és az olyat is hanyagolom. Le leszek pontozva talán, de szerintem ez az egész emberi oldalon dől el. Ha valaki tisztességes és felelősségteljes, az a munkájára és a hírnevére is igényes lesz, és adják egymás között a nevét, mindig lesz megrendelése. Ő lehet azt mondja több hét, de tényleg ott lesz. Na belőlük van mostanra kevesebb, aki tisztességes és jó szakember az többnyire már rég elment külföldre többszörös pénzért. Aki maradt, azok között meg csomó olyan van aki kontár, és emberileg is gáz. A tipikusan olyan figurák akik buták voltak és szakmunkások lettek, ott menőztek a tipikus ribi csajoknak, szívták a herbált, szakadt autóval arcoskodtak éjszakánként óbégatva és hasonló okosságok. Akinek van rá szeme, ezeket felismeri felnőtt kiadásban is, hiába játszák meg magukat. Na ezek simán össze vissza bevállalnak mindent, mert nem tisztelik az ügyfelet, meg úgy magukon kívül semmit, aztán esetleg nagy kegyesen a sokadik hívás után megjelennek és tényleg összecsapott félmunkát végeznek, azt is néha megpróbálják pofátlanul túlárazni, akár utólagos variálással cigánykodva. A gond csak az, hogy ahogy kiürül az ország, ők lesznek egyre többen. A jó szakik meg ugye sokszor betáblázva hosszú időre. Na ezért lehet szerintem ennyi igérgetős kamuzós kóklerbe futni. Ja és még annyit ha valaki talál egy tényleg jó szakit, annak érdemes megtartani a számát, sőt kifejezetten gyűjteni az ilyeneket. Manapság a megbízhatóság vált az egyik legnagyobb értékké, amiből hatalmas hiány van ebben az országban. Tehát ha számít a munka minősége, mindig megéri várni egy kicsit a biztosabb és profibb emberre, aki tényleg ott is lesz, és elvégzi amit kell.
szept. 17. 19:07
 26/37 anonim ***** válasza:
Kis kiegészítés még, alapból sose legyetek előítéletesek pusztán kinézet alapján. Hanem ami fontosabb hogy beszéljetek vele és figyeljetek oda, abból látni igazából. Ahogy beszél, ahogy viszonyul a dolgokhoz és főleg a munkához, amiket kérdez részleteket, amennyire intelligens és amennyire tisztességes, az mind át tud jönni az egyeztető beszélgetésből is már, ha odafigyel az ember. És persze ha nem profi szélhámosról van szó.
szept. 17. 19:10
 27/37 anonim ***** válasza:

"Hogy neki mi éri meg, az mennyibe kell, hogy érdekeljen engem?"

Ne az érdekeljen, hanem az, hogy te mennyit fizetsz. Most volt ismeretségi körömben, hogy klímát akart beszereltetni, kb 300ezres ajánlatokat kapott, de vagy szeptember végére kapott időpontot, vagy nem ért oda a klímás, csak ígérte. Aztán egyszercsak mondta, hogy megoldotta, talált egy megbízható szakembert, aki 1 héten belül kiment. Csak éppen 500ezerbe került 300 helyett (ugyanaz a klíma) Szóval lehet választani

szept. 17. 19:52
 28/37 anonim ***** válasza:
Na igen a jó öreg háromszöges képlet, hogy olcsót, jót, vagy gyorsat akarsz. És akkor ebből lehet választani kettőt. Manapság ha csak random beeső "szakira" hagyatkozol akkor egyet :D Vagy ha különösen peches/balek vagy, egyik se lesz meg végül. Szóval valóban, el kell dönteni kinek mi a legfontosabb ebből a 3 tényezőből, és aszerint dönteni és választani.
szept. 17. 19:59
 29/37 anonim ***** válasza:
Sajnos velünk két szaki is ugyanazt csinálta, amit #12 le is írt. Az elején elmondták, hogy amúgy pár napos meló lenne, vagy pár órás (kárpitos és ablakszerelő), aztán egyiknek sem sikerült 2-3 hónapon belül megcsinálni egyiket sem. Akkor sikeredett dolgozniuk, amikor kijelentettük, hogy vagy jönnek jövőhéten és megcsinálják, amit ígértek, vagy visszaadják a pénzünket.
szept. 22. 13:32
 30/37 A kérdező kommentje:
Én sohasem adok előleget. Az anyagot mindig saját magam szerzem be. Kivétel egy jól ismert szaki, aki megveszi, hozza a számlát és akkor kifizetem tüstént. Akkor hozza az anyagot és a számlát, mikor elkezd dolgozni. Jó lenne, ha ő mindenhez értene, de csak egy a szakterülete. Mindig vele dolgoztatnék.
szept. 22. 15:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!