Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van aki egyetért velem? Lent.

Van aki egyetért velem? Lent.

Figyelt kérdés
Én díjazom hogy le kell adniuk az iskolában a gyerekeknek a telót. Így is buták, legalább hátha magukra szednek egy kis tudást, az óra alatti teló nyomkodás helyett. Nektek mi a véleményetek erről?

#Iskola tanulás
szept. 15. 11:11
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Egy pedagógus őszinte véleménye is érdekelne, hogy jobb e így. Amúgy ezek a hüly* kölykök, egy like ért felvették videóra, hogy hogyan megy neki valamelyik a tanárnak, vagy videóra vették amikor szünet alatt egy másik gyereket bántalmaztak. Én azon a véleményen vagyok, hogy az iskolában, az okos telónak semmi helye.
szept. 15. 12:22
 12/17 anonim ***** válasza:
54%
Régen sem lehetett óra alatt például olvasni, vagy zsebrádiót hallgatni. Az órán oktatás van (legalábbis annak kellene lenni). Amíg a gyereknél ott van az okostelefon, addig nem kell készülni a dolgozatírásra, a vizsgára, hiszen ott a digitális "puska". Régen akit puskázáson kaptak, automatikusan karót kapott a dolgozatára. Ennek a hisztériának egyértelműen az az oka, hogy kénytelenek lesznek tanulni. Persze, ha most lennék középiskolás, biztos én is rohadtul fel lennék háborodva, hiszen mi sem voltunk különbek. Csak minket nem hagytak😀
szept. 15. 12:34
 13/17 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem van helye a telefonnak egy iskolában, hülyeség lenne az okoseszközök áltál biztosított lehetőséget nem kihasználni. Nekünk például a tanóráink felében kell telefont használni, és szerintem sokkal könnyebb így tanulni, mint ahogyan általánosban kellett. Véleményem szerint a telefonok hasznos dolgok, csak tudni kell használni.
szept. 15. 12:38
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Abszolute.
szept. 15. 13:12
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Tanárként válaszolok (gimnázium). Nálunk eddig sem volt probléma a tanórai telefonhasználattal. A szünetekben viszont csak kockultak a diákok.

A diákjaim vannak annyira intelligensek, hogy megértik a rendelet betartatását a tanárok részéről. A szünetben a teremben és a folyosón nem játszanak a telefonnal. A mosdóban meg azt csinálnak amit akarnak.

Pozitív hozadéka a rendeletnek, hogy egyre több diákok olvas a szünetben. Akik megcsinálták az előrehozott érettségit azok egy része a lyukasórán kártyázik.

Nem mondom, hogy megszűnt a rendelet hatására a telefonhasználat. Inkább az mondanám hogy jelentősen visszaesett.

A 3-as válaszoló voltam.

szept. 15. 13:27
 16/17 anonim ***** válasza:
39%

A gyerekek egy része nem a telefonhasználat miatt buta, hanem, mert a szülők nem foglalkoznak velük (eleget).

Több tanár is van a családban, szoktak mesélni (név nélkül), hogy mik történnek órákon, egyes gyerekek milyen szinten vannak. Vagy épp, hol nincsenek. És ég és föld azok közt a különbség, akikkel mindennap becsülettel leülnek a szülők beszélgetni, játszani, mesét olvasnak nekik, elmennek ide-oda, és veszik is a fáradtságot arra, hogy minőségi időt töltsenek el együtt. Háziban is segítenek nekik, együtt tanulnak, tehát komolyan részt vesznek a gyerek mindennapjaiban.

Aztán ott van az a szülő is, aki beülteti a gyereket a tévé elé, vagy kezébe nyomja a telefont, tabletet, aztán azzal el is van intézve minden.

A gyerekek hozzáállásán, viselkedésén, képességein nagyon szembeötlően látszik, hogy ki melyik kategóriába tartozik.

Az is tény, hogy a mostani OFIs, vagy Nemzethy-s (szándékosan írtam így) tankönyvek szinte összesét úgy kéne a kukába dobni, hogy csak puffan, mert annyit is érnek, de ahelyett, hogy ezen dolgoznának a fejesek és komolyan vennék, amikor a szakmabeliek (tanárok) elmondják, hogy rossz, elavult, esetenként hibás a tananyag, inkább hoznak egy ilyen törvényt és megint másra hárítják a munkát.

szept. 15. 13:58
 17/17 anonim ***** válasza:
46%
Az én véleményem az, hogy minnél jobban tiltanak valamit egy gyereknek, az annál makacsabbul fogja akarni. Másfelől a világ változik. Semmi sem ugyan az mint régen, pláne ilyen fejlődés mellet amit az elmúlt pár évtizedben éltünk át. A digitalizációt hiába is szeretnénk elnyomni, ha már exponenciálisan növekszik. Ebből kifolyólag pedig a jövőre nézve egyre nagyobb arányba igénylik használatukat a munkaerőpiacon is. A technológia helyes használatát kellene megtanítani a gyerekeknek, mert nagyvalószinűséggel az ő jövőjük nagyrészben már ilyen környezetben fog telni.
szept. 15. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!