Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van aki egyetért velem? Lent.

Van aki egyetért velem? Lent.

Figyelt kérdés
Én díjazom hogy le kell adniuk az iskolában a gyerekeknek a telót. Így is buták, legalább hátha magukra szednek egy kis tudást, az óra alatti teló nyomkodás helyett. Nektek mi a véleményetek erről?

#Iskola tanulás
szept. 15. 11:11
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
63%

Nem azért buták a gyerekek, mert a telót nyomkodják, hanem mert az oktatási rendszer egy kalap szar.

A jelenlegi oktatási rendszer egy szűrő, aminek a célja, hogy az okosabbakat felemeli, a gyengébbeket pedig otthagyja az út szélén. Feleslegesen túl elméleti, túl mély és a gyakorlati megoldásokat szinte teljesen nélkülözi a jelenlegi oktatási rendszert. A tanárok nagy része pedig alkalmatlan a pályára.

Ezekkel kellene foglalkozni, nem a gyerek telefonjával.

szept. 15. 11:17
 2/17 anonim ***** válasza:
53%
Már korábban, az okostelefonok előtti időkben is SMS-ben kaptak segítséget dolgozatírásnál, most meg itt a Google meg a Wikipédia. A begyűjtést feleslegesnek találom, időpazarlás. Elég lenne, kikapcsolt állapotban kitenni a padra. Már több ilyen kérdés alatt is írtam, hogy tőlünk annak idején elvették a függvénytáblázatot meg a szöveggyűjteményt, és másikat adtak helyette. Zsebszámológépet sem használhattunk.
szept. 15. 11:24
 3/17 anonim ***** válasza:
48%

A finn oktatási rendszer a legjobb a világon. Ott már évek óta le kell adni a telefont. Ha nekik nem okozott lelki törést akkor az itthoni diákok is belenyugodhatnának.

Én egyetértek a telefonleadással.

szept. 15. 11:25
 4/17 Fragments of Fantasy ***** válasza:
62%

Régen még csak telefon sem volt, az én koromban pedig még csak okos telefon sem. Bár akkor kezdett el terjedni amikor középiskolába jártam. Mégis rengeteg a buta ember a korosztályomban és az idősebb korosztályban méginkább.

Tehát nem értek veled egyett abban, hogy ettől majd bárki intelligensebb lenne.

szept. 15. 11:25
 5/17 anonim ***** válasza:
76%

Amit iskolában megtanulsz, annak a 90%át 5 éven belül elfelejted.

És a 80%ának semmi hasznát nem veszed.

Valódi oktatás a felsőoktatásnál kezdődik.

szept. 15. 11:31
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen rossz a logikád; nem a telefonok miatt buták, hanem mert nem kapnak megfelelő nevelést és oktatást. Ez részben az otthoni környezet, részben az iskolai környezet hibája.
szept. 15. 11:46
 7/17 anonim ***** válasza:
Azzal egyetértek, hogy egy ember, akár felnőtt, akár gyerek, ne legyen hozzáragadva a telefonjához. De ez a leadósdi ilyen formában szerintem értelmetlen nyűg. Az oktatás színvonala meg a telefon között meg semmi összefüggést nem látok. És azt sem gondolom, hogy az oktatás "túl mély" lenne. De nem azt és nem úgy oktatják, ahogy kellene. A tanári pálya évtizedek óta kontraszelektált, tisztelet a kivételnek. Mit is várunk???
szept. 15. 11:48
 8/17 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem a probléma sokkal mélyebben gyökerezik, nem az oktatási rendszerben (nyilvan Mo.-n az is egy szar). Ismerek valakit, aki általános iskolás és a szülei úgy nevelik, hogy a gyereknek a napi képernyőideje több, mint 8 óra. Ebből abban az iskolában volt is egy kisebb balhé még tavaly, hogy a kissrác óra közben használta, elvették tőle, majd a szülei bementek az igazgatóhoz, hogy mégis hogy képzelik hogy a kisfiától elvették a telefont matekóra közben. És nagyon sok gyereket ilyen szülők nevelnek, szóval szerintem teljesen logikus lépés volt, hogy ha a gyerek otthon úgyis tanulás helyett telefonozik, akkor az iskolában legalább ne.

Viszont közben helytelennek tartom, hogy ahelyett hogy megtanítanák a gyerekeknek, hogy hogyan használják felelősségteljesebben a telefonjukat, inkább elvesszik tőlük. Ráadásul nagyon sokak számára sokkal csábítóbb valami, hogyha még meg is tiltják.

Én egy nagyon jó gimnáziumba járok, nálunk eddig sem volt ebből probléma, minket még az első évünkben megtanítottak rá, hogy hogyan tudjuk az internetet és a közösségi médiát helyesen használni, szerintem elég szomorú, hogy ezt az általános iskolákban nem teszik meg.

Szóval összegezve, szerintem a legnagyobb probléma talán a szülőkkel van, hiszen nekik lenne leginkább a feladatuk megtanítani a gyereket arra, hogy hogyan használja a telefonját, ha ez kimarad, akkor az iskola már nem sokat tud tenni.

szept. 15. 11:56
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Azért buták, mert otthon szüleik nem foglalkoznak a gyerekkel. Nem viszik ide oda művelődni, nem tanítják őket, nem fejlesztik őket. Legtöbb szülő elmegy reggel dolgozni és délután, este hazaér és oda adja a gyereknek a telót, konzolt, laptopot és elvan a gyerek azokkal és a szülő is. Ennek semmi köze nincs az iskolàhoz, csak sok szülő arra támaszkodik máj az iskola neveli a gyerekét meg tanítja. Hát ez baromira nem így lesz és nem véletlenül lesznek huszonévesen alkalmatlanok sok mindenre az emberek.
szept. 15. 11:58
 10/17 anonim ***** válasza:
29%
Terelés. Előkészítetlen intézkedés, aminek a célja, hogy ne az ipari léptékű lopással, a diktatórikus kormányzással foglalkozzanak az emberek. A momzillák le fogják gyűrni orbant, hamarosan az intézkedés megszűnik.
szept. 15. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!