Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egyetértetek ezzel a mondattal?

Simon Petrikov kérdése:

Egyetértetek ezzel a mondattal?

Figyelt kérdés

"A legtöbb férfi és a legtöbb nő meg akar házasodni is gyereket akar vállalni. A legtöbb férfi és a legtöbb nő nem akar apa és anya és férj és feleség lenni."

Én igen, valamit nagyon elszúrt Európa és Észak-Amerika.

aug. 8. 11:23
A kérdező szavazást indított:
Igen (megkeseredett vagyok)
Igen (látom a társadalmi változásokat)
Nem (őszintén jobbnak látom a helyzetet)
Nem (próbálom tagadni a társadalmi változásokat egészségi okokból)
11 szavazat
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
*és gyereket akar vállalni
aug. 8. 11:24
 2/13 anonim ***** válasza:
83%

1. Ez két mondat, nem egy.

2. A kettő üti egymást.

Tehát, ez csak a te agyszüleményed.

aug. 8. 11:26
 3/13 anonim ***** válasza:
80%
Ennek semmi értelme.
aug. 8. 11:30
 4/13 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem szimplán magasabban vannak az elvárások manapság, hogy mikor észszerű gyereket vállalni. Régebben hajlamosabbak voltak a semmire szülni az emberek, manapság az emberek mérlegelnek, mert sok mindent meg akarnak adni a gyereknek anyagilag, illetve a saját életminőségüket se akarják jelentősen rontani.

Meg aztán rengeteg példát látok arra is az X generációban, hogy az illető full alkalmatlan volt a szülőségre, nem is feltétlen akarta igazán, de egyszerűen ez volt az elvárt, szóval házasodtak és gyereket vállaltak. Szerintem 30-40 alatt rengeteg olyan traumatizált ember van, aki - ellentétben az előző generációkkal - fél továbbadni a generációs traumáit is. Nem mondom, hogy a megoldás a teljes gyermektelenség, de ez mindenképp tényező.

aug. 8. 11:32
 5/13 A kérdező kommentje:
Félig-meddig egyetértek, a trauma dologgal szimpatizálok is, az elvárás dologgal viszont kevésbé, mert úgy vagyok vele, hogy mire fel, főleg a saját életminőség szempontból, mert a házasság eredetileg, amikor még működött a gyerekekért volt, és mert nem hiszek benne, hogy anélkül is lehet jó szülő a legtöbb ember, hogy bármit is feladna, hacsak nem gaudag, de akkor sem garantált, a a saját életminőség megőrzése miatt több ma a válás, és akármennyire is próbálják az emberek logikusan hangzó érvekkel megvédeni, például azzal a logikusan hangzó érvvel, hogy ha a szülők nem is bántalmazzák egymást fizikailag, akkor is rossz a gyereknek ha sokat veszekednek vagy sokat mérgelődnek, a bizonyítékok azt mutatják, hogy több a traumatizált gyerek amióta elfogadottabb a válás. Ezt gyakorlatilag annak tudom be, hogy már nincs az a mentalitás, hogy "Ültetek egy fát, hogy a jövőben az emberek az árnyékába ülhessenek".
aug. 8. 11:43
 6/13 anonim ***** válasza:
84%
Jelenleg pont ez van: "legyen pulya, mer a barátomnak, barátnőimnek is van, de utána kb. to*ok a felelősségre: nevelje a világ a pulyát".
aug. 8. 18:15
 7/13 Senior Séf ***** válasza:
84%
Egy gyerek felnevelése 20-30 év lemondás, áldozatvállalás, felelősség, stb. Csupa kényelmetlen dolog. Ezt manapság senki sem akarja bevállalni.
aug. 9. 16:08
 8/13 anonim ***** válasza:
42%
Ahogy már korábban írták, ennek semmi értelme. Nem csak hogy 2 kijelentés de a kettő még üti is egymást.
aug. 26. 11:13
 9/13 Senior Séf ***** válasza:
77%
A legtöbb férfi és a legtöbb nő eljut oda, hogy gyereke(-ke)t akarjon. Ez evolúciós késztetés, mint minden élőlény esetében. A legtöbb férfi és a legtöbb nő mégsem akar gyereket, annak kényelmetlen mivolta miatt.
okt. 14. 18:23
 10/13 Kései Sirató ***** válasza:
0%

Két olyan mondt van a kérdésed alatt, amelyek logikailag egymásnak ellentmondanak.

Olvasd el, hogy mit írtál ki, kérdező, aztán döntsd el, hogy tévedtél valamelyik mondatnál, azaz elírtál valamit, vagy csak egy unatkozó troll vagy?

okt. 15. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!