Egyetértesz ezzel a mondattal?
Magyarázni a tanár tud.
Érteni pedig a mester érti.
A kettő nem mindig ugyanaz.
Szerintem nem igaz.
A legegyszerűbb példa ha szülőknek kell elmagyarázni hogy kell használni bizonyos elektronikus eszközöket, én tudom használni de nekem egy csomó dolog annyira természetes, hogy nem is gondolok rá és sokszor nem tudom nekik elmagyarázni a folyamatát.
De egyetemen is volt egy csomó oktatóm aki mindenféle díjakat nyert abban amiről tanított de nem igazán tudta a dolgot jól elmagyarázni nekünk.
Van benne igazság, de önmagában nem igaz.
Attól még, hogy tudok integrálni, és értem is a hogyanját, egy 6 éves nem fogja tudni felfogni. Szóval nagyban függ a dolog attól is, hogy kinek kell elmagyarázni.
Szerintem attól is függ, hogy kinek kellene elmagyarázni (van, aki be van oltva pl. számítógép használata ellen, teljesen digitális analfabéta), és attól is függ, hogy milyen nyelven kellene elmagyaráznom, hogy pl. hogyan alakul ki az eső/esőfelhő. Elmondom neked magyarul, de angolul vagy németül képtelen lennék, megfelelő szókincs hiányában.
Semmi csm csak fekete vagy csak fehér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!