Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Magyarországon miért van...

Magyarországon miért van mindenkinek mindenhez is köze? Pl. az eladónak a boltba veszek egy játékot, mi köze van hozzá hogy hány évesnek, kinek, kicsodám nekem, fiú / lánynak viszem-e? Mi köze van a pénztárosnak, hogy a fűrészt mire fogom használni?

Figyelt kérdés

Őszintén, ha nem kérdezem, nem kérek segítséget, mi a jóistenért kezd faggatni? Normális nyugati országban ez nem így szokott lenni…

Mostanában a taktikám az, hogy nem válaszolok a kérdésekre, egyszerűen megkérdezem, hogy kifizethetem, vagy nem? Általában ilyenkor be szokták fogni. De fel nem tudom fogni hogy miért van köze itt ebben az országban mindenkinek mindenhez?

A fent elmeséltek csak egy icipici általános eset, ami az utóbbi egy hétben történt. Nyilván rengeteg más is van amit most nem fogok felsorolni.

szept. 14. 20:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
62%

Végre.

Vártamár egy ilyan intelligens választ, mint a 10-es.És egyben sajnos szomorú is. Mocskos világ a kereskedelem.

A többieken csodálkozom.

Abszolút nincs gond a kérdezővel.

Senkinek nincs joga faggatózni. Kedveskedni akar? Hát dolgozni van ott, vagy barátkozni? A vásárló senkije, nem ismeri, sokan nem szeretik a small talkot, a kíváncsiskodást és jogosan.

Sajnos onnan indul a dolog, hogy minden alkalmatlan szülő úgy necelte a gyereket, hogy "illik válaszolni, ha kérdeznek". Nem, nem kell válaszolni semmilyen olyan kérdésre, aminek nem érted a célját. Az, hogy valaki csak kíváncsi, és ez kedvességbe van csomagolva egy borzalmasan káros felfogás.

szept. 15. 04:48
 12/14 anonim ***** válasza:

Szerintem az a szolidaritásból udvariasan nemet mondani lenne a leghasznosabb, hogy mivel

a, ő még negyed annyira se akkar ott lenni mint te

és

b, nincs más lehetősége, mint dumálin veled, mert ez a melója

valamit

c, ezek a munkák arról szólnak hogy ezeket a kalodába kiállított szerencsétleneket verbálisan terorrizálja a köz

Van olyan megoldás, hogy anmyit mondassz "nem köszi, nem kérek segítséget, megoldom".

Az eladó is fel fog lélelgezni, hogy hurrá, egy emberrel kevesebbnek kell végigmondani a reklámszöveget.

De ne legyél vele bunkó vele, mert mint mondták már, mert nem magától ilyen, dolgozik és ezt várják tőle.

Ha mint társadalom eljutunk odáig, hogy nem a minimálbéres dolgozókon verjük le a frussztrációinkat, hidd el, mindenki bologabb lesz.

szept. 15. 09:00
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Én azért kettévenném a dolgokat. Az, ha vki a boltban megkérdezi, kinek lesz a cucc, néha csak azért van, mert akkot jobban tudnak segíteni, illetve kis small talk, ami sok embernek szimpatikus, hogy kicsit személyesebbé van téve az élmény. Az nem oké, hogy vadidegen ember, akihez közöd nincs, és nem releváns az ismeretségetekhez vagy az adott helyzethez, kifaggat dolgokról.
szept. 16. 15:13
 14/14 anonim ***** válasza:

Az utolsónak igaza van, a fenti példában az eladó faggatózása még indokolt is lehet.

Ettől függetlenül a magyarok többsége nem tudja, "hol a helye". Totál átlag emberek veszik a bátorságot, hogy elmondják, máskor kiírhatsz-e ilyen kérdést (GYK), hogyan éld az életed, kéretlenül okoskodnak, beleugatnak mindenbe stb.

okt. 24. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!