Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ebben a kocsiőrült világban...

Ebben a kocsiőrült világban hogyan ne érezzem magam bolondnak, csak mert nem akarok vezetni? F

Figyelt kérdés
Ha valahol szóba kerül ez, hogy nincs jogsim, nem is érdekelnek az autók (a márkákat se ismerem), akkor egyből hüledeznek az emberek, bolondnak néznek. Ha mondom hogy voltam x helyen, akkor rögtön azzal jönnek, hogy "hát te hogy mentél el oda" meg "képes voltál oda elgyalogolni", "miért nem veszel már egy kocsit"...és ezt ilyen 20 perces gyaloglás miatt. A munkahelyemen is mindenki kocsival jár, olyanok is akik nagyon közel laknak, de alapból nem is nagyon ismerek olyan embereket akik ezen ne döbbennének le hogy nem vezetek. Én meg teljesen jól meg vagyok így, eszembe se jutott hogy ez ennyire furcsa, ameddig nem kezdte el ezt hajtani mindenki. Lassan ott tartok, hogy ha ismeretlennel beszélek, inkább letagadom, mert ha azt mondom nincs jogsim, akkor úgy néz rám mintha én lennék az Antikrisztus.
szept. 14. 12:06
 1/7 anonim ***** válasza:
73%

Ne foglalkozz ezzel. Ötvenes férfi vagyok, nincs jogsim, nem is akarok. Mindig gyalogoltam és tömegközlekedtem :) A kocsit nem szerettem sosem, taxiba is ritkán ülök.

Soha nem néztek ezért furcsán rám. Pedig valamikor metróvezető voltam, évekig. Gyors és nagyobb járművet vezettem, azt viszont nagyon élveztem ,minden percét :)

szept. 14. 12:10
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem van jogosítványom de utálok vezetni. Szívesebben megyek gyalog vagy biciklivel.

Rám is így néztek mikor a párom vitt autóval a munkahelyre.

"Csak a gyerekeket viszik autóval."

szept. 14. 12:39
 3/7 anonim ***** válasza:
13%

Hat az tenyleg eleg gaz ha a nőd visz kocsival a munkahelyedre..azt irtad szivesebben mesz gyalog vagy biciklivel.. azert csak kenyelmesebb ha fuvarozzak a segged, mi?

Hat nekem biztosan nem kellenetek. Eleg b*zis ahogy beulsz a jobb egybe es varod a csodat.

szept. 14. 13:55
 4/7 A kérdező kommentje:
Nekem nincs "nőm" és ez nem is szempont számomra, de lehet akkor sok férfinek ezért kell mindenáron a jogsi..
szept. 14. 14:08
 5/7 anonim ***** válasza:

#3-as

Nő vagyok.

szept. 14. 17:47
 6/7 A kérdező kommentje:

Azt gondoltam, a kommentedből következett ez hogy valszeg sok nő elvárja

szept. 14. 18:19
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem elsősorban a nők várják el hogy a férfi tudjon vezetni és hogy legyen is autója, és szerintem logikus is. OK hogy most már a nagybevásárlásokat házhoz lehet szállíttatni, de ez nemrég nem volt így és még most is macerás és tervezgetni kell hozzá.

Ez még csak csak, de a nők hosszabb távra is terveznek: ha szülnie kell, kicsit biztonságosabb érzés hogy pattan a csávó a kocsival és nem a taxira kell várni, ill. ha beteg a gyerek és ügyeletre/kórházba kell menni vele, azonnal lehessen ugrani. Vagy csak a gyerekért elmenni az oviba/suliba, eső/hó/dögmelegről ne is beszéljünk. Családi nyaralás is kicsit komfortosabb kocsival...

Sokkal "keményebb" életre számíthat egy nő egy kocsi/jogsimentes férfi mellett. Még ha hétköznap mindent tömegközlekedéssel/bicóval is intéznek el, biztonságot ad hogy ha bármikor a talonban tartott kocsiba lehet pattanni ha kell.

szept. 15. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!