Félek a magasságtól, szűk helyektől, nagy terektől (pl. egy nagyobb tó közelében különös félelem, pánik szerüség), kutyáktól, pókoktól, sötétségtől, nagy, széles, gyors sodrású folyóktól; vagyis nem muszály gyors sodrású legyen, elég ha csak nagy-széles. A gyor sodrás csak még rátesz egy lapáttal. bogaraktól, egy nagy tömegbe lenni ahol nem tudok mozogni. Vannak azok a nagyon magas villanyoszlopok, na azokra nem merek felnézni. Ha megteszem, kezdek szédülni, és hányingerem lessz. Úgyan így van a nagyon magas épületekkel is. Ez nem tudom, hogy fóbia-e, de még irtózok a tükröktől és a játékbabáktól. Nektek hány fobiátok van? Nekem ilyen sok van. Normális ez? Eléggé megnehezíti azért az életet...
Ezeknek a fóbiáknak nem sok haszna van. Mást keresnék. Például cigi, alkohol vagy szerencsejáték fóbia. Nézz körbe biztos találsz értelmesebb fóbiát.
szept. 12. 12:47
3/8 A kérdező kommentje:
A magassághoz. Épitkezésben dolgozok, és mikor fel kell menni egy háztetőre, vagy egy épület körül lévő több szintes állásra, akkor nagy nehezen "kikapcsolom" ezt a fóbiát, mert úgy vagyok vele, hogy muszály felmenni, mert ha nem akkor nem kapok pénzt. Meg van a fóbia de ilyenkor nagyon nehezen muszály háttérbe szorítanom a munka elvégzése érdekében. Nagyon nehéz.
szept. 12. 12:47
4/8 anonim válasza:
#3 akkor ez elég erős, hogy nem gyengül így sem, hogy belemész a helyzetekbe. Sokszor ilyenkor megazokja az idegrendszer és egy idő után már nem fél.
Nem lehet, hogy valahogy a sérüléstől félsz, hogy valami vajod lehet? Van kockázatos szitu ahol nem félsz?
szept. 12. 12:58
5/8 A kérdező kommentje:
Csak egyszerüen ha magasban vagyok nem merek lenézni, forog minden, a végtagjaimbol megy el az erő, zihálva kapok levegőt. Ezt nagy nehezen ki tudom küszöbölni, hogy csak egy adott dologra (pl. a kiadott munkára) koncentrálok, próbálom elfelejteni, hogy milyen magasan is vagyok, ahelyett inkább a feladatra. De ettől még meg van a fóbia, nem tünt el. Csak egy bizonyos szükséges fontos szituációban tudom NEHEZEN legyőzni, arra az esete csak.
szept. 12. 13:13
6/8 anonim válasza:
Az nem lehetne, hogy direkt le is nézel?
Vagy csinálni egyensúly gyakorlatokat. Pl ilyen pörgés a tengelyed körül. Szerintem kicsit még kísérletezz el tudsz e érni kis haladásokat. Pl mi az a magasság ami még jó és akkor kicsit feljebb
szept. 12. 13:22
7/8 anonim válasza:
Hány gyors sodrású folyóban voltál eddig? Gyakran jársz nagy tavak közepén? Mert ha csak a látvány okoz diszkomfort érzést, az nem fóbia.
szept. 12. 14:45
8/8 A kérdező kommentje:
nem gyakran járok sem tavak, sem nagy folyók közelébe. A látványától valamiért van egy ilyen diszkomfort érzésem, ahogy te írtad. Fura egy dolog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!