Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Olyan fóbiám van, hogy bezárom...

Olyan fóbiám van, hogy bezárom az ajtót/kaput/rácsot, mégis azt hiszem, hogy nyitva marad, mit lehet tenni ezellen?

Figyelt kérdés
Képes vagyok több percig is ellenőrizni a zárat, vagy akár visszafordulni megnézni, hogy valóban bezártam-e. Másnak van hasonló? Hogyan lehet ezen segíten? Most is ezen gondolkozok, hogy remélem mindent rendben hagytam otthon.
júl. 28. 11:10
 1/10 anonim ***** válasza:
67%
Kényszerbetegség. Ha már régíta megvan akkor dokihoz kell menni.
júl. 28. 11:13
 2/10 anonim ***** válasza:
51%
Pszichiáterhez menni, mert súlyos szorongásod van. Gyógyszert fog írni.
júl. 28. 11:17
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Mikor bezárod utána jól fogdosd meg hogy bevésődjön az eszedbe, hogy igen bezártad.
júl. 28. 11:24
 4/10 Antiszociális lény ***** válasza:
100%
Nekem az segített, hogy mindennap amikor megyek el otthonról akkor kimondom, hogy bezártam az ajtót és ma "hétfő" van. Így mikor visszagondolok akkor tudom, hogy bezártam, mert ma hétfő van. Kedden meg nyilván keddel csinálom ezt meg.
júl. 28. 11:28
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Amikor bezárod írj a telódba egy emlékeztetőt, hogy bezártad. Én a fogamzásgátlómmal csinálom ezt beteges szinten. Minden este beveszem, sosem felejtettem el, napközben mégis rendszeresen bekattan, hogy elfelejtettem előző este. Mindennapi rutin, ezért összefolynak a napok és nem tudok visszaemlékezni, hogy tegnap is bevettem-e, vagy tegnapelőttre emlékszem. Ilyenkor megnézem a telefonomon az emlékeztetőt és lenyugszom, hogy nem maradt ki, nem kell estig ezen kattognom míg hazaérek megnézni a gyógyszeres levelet.
júl. 28. 11:32
 6/10 Antiszociális lény ***** válasza:
100%

Elég ha lefényképezed a gyógyszeres levelet ami után bevetted. Nem?

Ott lesz a kép a telefonban és látod, hogy hiányzik az előző napi szem.

júl. 28. 11:36
 7/10 anonim ***** válasza:

Az, hogy bezárod az ajtót, egy rutin tevékenység, és mint ilyen, erről nagyon sok emléked van és ezen emlékek még tovább gyűlni fognak (80 évesen majd lesz 60-70 évnyi emléked az ajtó bezárásáról). Így amikor próbálsz visszaemlékezni, hogy bezártad-e, akkor bizonytalan leszel abban, hogy friss emlékről van-e szó.

Esetleg tehetsz annyit, hogy papíron/mobilon mindennap vezeted, hogy mit tettél meg. Az ajtóbezárás rutinba sződd be azt, hogy a bezárás után rögtön felírod/kipipálod, hogy ezt elvégezted. És ha parázol, akkor csak elolvasod, hogy felírtad-e/kipipáltad-e. Az emlékek összekuszálódhatnak, míg az írás megmarad.

júl. 28. 11:37
 8/10 anonim ***** válasza:
Én a munkahelyem bejáratát nem tudom sosem, hogy bezártam-e, múltkor már a város másik végéről fordultam vissza megnézni (természetesen zárva volt). De ezt a fényképezést most már tényleg ki fogom próbálni, szerintem ez hasznos lehet.
júl. 28. 13:54
 9/10 anonim ***** válasza:
#6 elég lenne, de a munkám miatt napi 400 db képet kapok a telómra, azt kéne visszagörgetnem. Elég egy pipa a naptáramba 😁 és le is tudtam.
júl. 28. 14:51
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is az segít ilyenkor, hogy zárás közben kimondom, "az ajtót bezártam, és ma x nap van". Csak ugye az x-et kicserélem az adott napra. Meglepően hatásos.
júl. 28. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!