Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Megkergetett 2 kutya mert az...

Megkergetett 2 kutya mert az egyik szomszéd nyitva hagyta a kaput. Ha bajom lett volna, felelősségre lehetne vonni a szomszédot?

Figyelt kérdés
Jöttem hazafele mikor már az utcába fordultam, láttam, hogy 2 középtermetű kutya bámul engem. Megálltam egy pillanatra, mert féltem hogy nekem szaladnak. Szemeztünk 1-2 percig majd meguntam a várakozást meg elég hideg is volt, így megindultam a házam felé. De egy másik szomszéd kutyája (aki kerítésen belül volt) elkezdett hirtelen rám morogni, ugatni amitől megijedtem és elkezdtem lassan szaladni, erre a 2 utcán lévő kutya felém vette az irányt, és ugatva rohantak utánam. Még szerencsére hazaértem időben, nem kaptak el, de nagyon meg voltam ijedve.

2021. szept. 22. 16:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%
Igen.
2021. szept. 22. 16:27
 2/16 anonim válasza:
90%
Igen
2021. szept. 22. 16:29
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Már most is felelősségre lehetne vonni és fel lehetne jelenteni.Nem lehet kutya szabadon az utcán felügyelet nélkül.

Gazda mellett,kizárólag pórázon és ha agresszívak akkor szájkosárral közlekedhetnek.

2021. szept. 22. 16:48
 4/16 anonim ***** válasza:
85%
Elviekben igen. Gyakorlatilag, viszont nem sok mindent érsz el, maximum az állatok elaltatását. Engem az utcán támadtak meg kutyák. Az orvos vett fel jegyzőkönyvet a harapásról a lábamon és a hatósági állatorvos volt kint a kutyáknál. Az állatokat karanténba helyezték két hét megfigyelésre. A "gazdának" csak a kiszállás költségét kellett megtéríteni és pótolni a kutyák hiányzó oltásait. Plusz megígérte, hogy helyre hozza a kerítést. Nekem azt mondták a rendőrségen, ha feljelentést teszek az a kutyák halálát jelenti...
2021. szept. 22. 16:54
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem harapták meg a kutyák akkor nem lesznek elaltatva..
2021. szept. 22. 17:01
 6/16 anonim ***** válasza:
64%

Anyumat megharapta egy kiszökött kutya. A kutya tulajdonosa kérte, hogy ha lehet, ne szóljon, mert akkor elaltatják a kutyát. Anyum persze nem szólt. Amúgy aznap kapott az a kutya oltást és valószínűleg attól volt "morci".

De az nem helyes, hogy két - nem kóbor - kutya hazáig kergetett téged. Ha van a kutyáknak gazdája, akkor azonnal érdemes neki szólni, hogy még egyszer ilyen ne forduljon elő.

2021. szept. 22. 17:09
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Oltástól "morci" kutya se szabad,hogy harapjon.

Mert annak következőnek is lesz "morci" indoka rá.(arra jársz..)

2021. szept. 22. 17:16
 8/16 anonim ***** válasza:
90%
Beszélj a gazdával hanem reagál megfelelően akkor vidd tovább az ügyet
2021. szept. 22. 17:19
 9/16 anonim ***** válasza:
92%

Elvileg felelősségre lehetne vonni, a gyakorlatban semmit nem tesznek ilyen esetben. 1999-ben egy soroksári nőt a szomszéd 8 kiszökött kutyaja támadta meg, annak köszönheti, hogy túlélte, hogy átúszott Csepelre a jegesedő Duna ágon, és ott segítséget hívott, de így is 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Hosszú évekig tartott a per, míg végül a gazdi felfüggesztett ejnyebejnyét kapott, miközben a bíróság többször is megpróbálkozott az áldozathibáztatással, hogy biztos a nő hergelte a kutyákat.

Ma már eddig sem jutna egy per, olyan szinten le van s.zarva a felelőtlen ebtartás.

2021. szept. 22. 17:38
 10/16 anonim ***** válasza:
79%

Ez nagyon durva! Mindenképp tegyél feljelentést, szurkolok hogy sikerüljön.

Nem szabad az ilyen dolgokat a szőnyeg alá söpörni!

2021. szept. 22. 17:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!