Ha betegen születik a gyerek,ha egy edesanyat a gyerekének apolnia kell,ha barkinek bármilyen sulyos gondja van a ferfiak egyből megpattannak. Miért? Miért olyan ritka hogy egy férfi apolja a beteg szülőt/gyereket?
Evolúciós ok. Az anya biztos. Első sorban az ő dolga a gyerekről való gondoskodás.
szept. 6. 12:07
2/32 anonim válasza:
Ez nekem is hatalmas nagy kérdés.
A párom nemigen akart segíteni, amikor a nyáron eltörött a kezem. Még veszekedett is gorombán, hogy "kihasználom".
Nekem kellett megalkuvónak lennem. Nem volt elég teher 18 év krízishelyzete, amiben vesztegeltem.
szept. 6. 12:08
3/32 anonim válasza:
Az anyai ösztön mindig erősebb, és sokkal jobban védi a saját "kölykét", ha szabad így mondani, de ez is általánosítás, hogy a férfiak lelépnek. Nem mindegyik férfi lép le, attól, hogy sok ilyet hallani, attól még nagyon sok törődő pasi is van. Vannak olyan esetek is ahol konkrétan, az anyja helyett anyja a hapsi, mert egyedül neveli a gyerekeket.
szept. 6. 12:10
4/32 Metionin válasza:
Társadalmi elvárás is, a nő sokkal több sarat kap ha lelép egy ilyen helyzetben, míg a férfiak kevesebbet.
szept. 6. 12:15
5/32 A kérdező kommentje:
1/3#
És a szülők?
Olyat se sokat hallani hogy az apolasra szoruló szülő mellett a fia lenne és segitene...
szept. 6. 12:16
6/32 anonim válasza:
Nem tudom most kivételesen eldönteni, hogy ez a kérdés valójában egy égető társadalmi problémára akár rámutatni, vagy csak egy szokásos hergelés a férfiak ellen, de más köntösben.
szept. 6. 12:20
7/32 hollófernyiges válasza:
Olyan nehéz helyzetben, mint mondjuk a hajléktalanság? Mert azok döntő többsége férfi.
szept. 6. 12:26
8/32 anonim válasza:
A férjem a beteg testvére gyámja volt haláláig, és a szüleiről is ő gondoskodott, minden vizsgálatra vinni, stb., ott élt velük, önfeláldozón gondoskodott róluk. Nyilván egy nőnek sem volt szimpatikus ez az egész, így volt ideje bőven munka mellett nekik segíteni mindenben. Miután megismerkedtünk, miattam 120 km-el odébb költözött, családot alapítottunk, de a szülei haláláig mentünk és törődtünk velük. Tudtam, ha gyerekünk lesz, rá biztosan számíthatok, és ez így is van.
szept. 6. 12:28
9/32 anonim válasza:
Mert a pasik lesz.rják.
Kicsiben is ez megy. Az anya veszi észre azt is hogy fogszabályzó kéne a gyereknek, azt is ha lemarad beszédfejlodésben, azt is ha nem megy wcre egy hétig se a gyerek, azt is tudja mi a kedvence mit utál, azt is hogy azért nyűgös hisztis mert nincs kipihenve/éhes fáradt, azt is, mik a titkos álmai, azt is amikor nem mond semmit de minden gondolatát is, az apák meg olyan messze vannak a gyerektol ilyen tekintetben mint makó jeruzsálemtol.
Azok annyit tudnak jé 40 fokos? Kéne egy lázcsillapito.
szept. 6. 12:32
10/32 anonim válasza:
7
Mondjuk nagy része magának köszönheti, egy nő bármi áron is megkapaszkodik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!