Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell velem mindig az...

Miért kell velem mindig az ilyenhez hasonló helyzetekben mufurc, bunkó pi**ának lennie a lányomnak? 56/ff

Figyelt kérdés
Redmentán volt egy online írásbeli vizsgája, három részből állt. A gyakorlati vizsgát a kisujjából kirázza, de amiket nem használ, és soha nem is fog, főleg, hogy nem is akar ebben maradni, csak a munkája kifizette a tanfolyamot, miután sokadszor keresték meg, hogy vállalja el, de érdekelni nem érdekli, nem tudja megjegyezni a sok tölteléket, habár hetek óta magolja és sok mindent meg is jegyzett. Kijött a szobájából, villámokat szórva elkezdett ebédet összedobni, én meg kérdezem, hogy na, hogy ment. Ő válaszolt, hogy **@rul, de talán a f*s találóbb, mert három részből kettőt vélhetően elcseszett. Kérdezgetem, mert erről én nem tudok, mi hogyan van, mik voltak benne, ő válaszolt ingerülten, én meg próbáltam kicsit oldani ezt viccelődéssel, meg hogy úgy is meg fogja oldani (ezt ő is kijelentette), ő meg egyre inkább rámförmedve és hangosabban, már kiabálva szólt hozzám, amikor leállítottam. Attól, hogy ő elrontott valamit, velem így nem kell beszélni. Erre még ő volt még jobban kiakadva rám, hogy ha látom, hogy ingerült, minek szólok hozzá és kérdezem, viccelődöm. Erre már én is úgy válaszoltam, hogy ezt megbeszéltük, akkor nem kell egymással beszélgetni, aztán mentünk a magunk dolgára. Azzal aztán nem lesz jobb neki, ha mást sem csinál, csak mérgelődik. Azzal nem lesz jobb eredménye. De mindig is rám förmedt, amikor valami nem sikerült neki vagy nem úgy sikerült, és mérges lett, én meg enyhíteném a dolgot. Mit kéne akkor mondanom vagy tennem? Legyek én is lehangolt és mufurc, amíg le nem nyugszik, és szidjam az aktuális balul sikerült dolgot?
2024. júl. 8. 11:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
53%

Engem már érettségi vizsgaidőszakban is teljesen békénhagytak. Fősulin pedig méginkább. Bármilyen stressz volt, UV-k, és maga a vizsga, abban szülők nem vettek részt.

Csak amikor pl a diplomamunkám készitettem a gépen és volt vmi a rendszerrel, akkor szólt anya, hogy tudjam mit hova ment, nehogy vmi is eltünjön mert biztosítást nem tudja lehet e erre kötni azt elfogadnák e az egyetemen, nem tórténhet vele semmi élethalál a mentés helye:)

(Mivel látta mennyi göcsölök rajta nem egy esetben 70 órás huzamban munkám is benne van:))

De visszatérve, bármilyen stressz hiszti vagy pártolások, segítségek mindig az osztálytársakkal voltak kivesézve.

Szerintem hagyd a sulival.

2024. júl. 8. 11:51
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd békén amíg ideges. Én is utálom amikor valaki humoros próbál lenni amikor éppen 200 a vérnyomásom. Hagyni kell lenyugodni és ennyi
2024. júl. 8. 11:51
 3/12 anonim ***** válasza:
84%

A lehető legrosszabbul csináltad, amit csináltál.

Nem voltál tekintettel arra, hogy rákényszerítettek valamit, amit ő nem akar, nem érdekli, nem tudja megjegyezni, ráadásul háromból kettő nem ment neki. Szerintem természetese, hogy az ember ilyenkor ingerült, én is az lennék (bár én már elég jól megtanultam leszarni az ilyeneket).

Erre te jöttél az ostoba viccelődéssel, és ezután még bedobtad ezt a "akkor nem kell egymással beszélgetni", mint ha még te lennél megsértődni, tovább súlyosbítva ezzel a helyzetet.

Nagyon szarul kezelted a helyzetet.

Ilyenkor hagyni kell, hogy az illető kidühöngje magát, békén kell hagyni, nem humoroskodni ilyen hülye dumákkal jönni.

2024. júl. 8. 11:52
 4/12 anonim ***** válasza:
75%
A szülők nem is kompetensek ebben ugyse ertenek semmit. Nem tanácsos erdeklodni sem. Amit magátol emlit vagy amibe belevon még oké, de hagyni kell szerintem is.
2024. júl. 8. 11:52
 5/12 anonim ***** válasza:
72%

Ha látod, hogy nem segít a beszélgetés, viccelődés, akkor állj le. Ha lenyugszik, akkor később majd biztosan lehet vele beszélgetni.

Viszont szerintem az túlzás, hogy ezért így őrjöng, káromkodik, kiabál.

2024. júl. 8. 11:59
 6/12 anonim ***** válasza:
68%
Ő főz rád miközben elfoglalt és ideges, te nem hagyod békén, aztán jössz a netre és pcsának hívod. Apák gyöngye...
2024. júl. 8. 12:04
 7/12 anonim válasza:
78%
Ötös hsz, szerintem cseppet sem túlzás! Maga a kérdező írja a kérdésében, hogy "mindig" és "ilyen helyzetekben". Mivel a kérdező lánya dolgozó felnőtt, valószínűleg a kedves úr jóhiszeműen, gyerekkorától fogva ezt csinálja, hogy nyomja magát a lányára a számára nehéz helyzetekben, amikor baromira nincs arra volt szüksége, hogy viccelődjenek vele és kérdezzék. Azt nem tudjuk, régen miképpen reagált, mostanra viszont határozottan elege lett és nem kér belőle. Én is jártam tanfolyamon, amire a munkahelyem fizetett be, csakhogy nem utálattal, érdekelt. Azonban azt a részét én is tehernek éltem meg, hogy ez egy szabadidőd elfoglaltságnak minősült, nem váltja ki a munkaidőt. Reggel 3-kor keltem, 14-kor végeztem, utána rohantam tanfolyamra. Mit ne mondjak, csodás volt. Szerencsétlen lányt még csak nem is érdekli az egész, mégis belefektetett energiát, és ki tudja, milyen munkát végez, milyen közegben van. Én is jól kiosztanám apámat a helyében, ha ennyire nem képes felfogni, hogy akármennyire jót akar, nekem nem csinál jót belőle. Időnként a csend a leghálásabb dolog, amit az ember tehet. Azaz semmit. Nem kell belefolyni mindenbe a szülőknek.
2024. júl. 8. 12:12
 8/12 anonim ***** válasza:
79%

"valószínűleg a kedves úr jóhiszeműen, gyerekkorától fogva ezt csinálja"

Én ezt amiatt gondolom, mert simán le bunkó picsázza a lányát.

2024. júl. 8. 12:33
 9/12 anonim ***** válasza:
90%
Ha látod, hogy ideges és nincs kedve a beszélgetéshez, minek erőlteted, minek viccelődsz? Hagyd békén, majd lenyugszik.
2024. júl. 8. 12:50
 10/12 anonim ***** válasza:
91%
Látod, tudod, hogy ideges, rosszul érzi magát, nem akar róla beszélni... te azért is erőszakosan erőlteted, gúnyolódsz, viccelődsz, aztán még te vagy megsértve, hogy nem fogadta ezt cukimukiskodva? Ez is a felnőtt kommunikáció része, hogy ismered a terepet, tudod, hogy mikor cseveréssz, mikor hallgass...
2024. júl. 8. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!